Ніжинці святкують День Незалежності України

Сьогодні, 24 серпня, ніжинці відзначили 29 річницю Дня Незалежності України.

Біля меморіалу загиблим воїнам і Героям Небесної Сотні священнослужителі міста звершили молебень та згадали кожного, хто загинув, захищаючи цілісність України та її незалежність. 

Ніжинці несли квіти до підніжжя пам’ятника та низько вклонялись тим, хто поклав своє життя захищаючи мир в Україні. 

Урочистою ходою учасники заходу йшли до пам’ятника Тарасові Шевченку в парку культури та відпочинку та в парк Незалежності до пам’ятника Борцям за Незалежність. Біля підніжжя пам’ятника Борцям за Незалежність відслужили Літію та поклали квіти. Ніжинці вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. 

Міський голова Анатолій Лінник привітав ніжинців і всіх українців з одним із найголовніших державних свят – Днем Незалежності України. «Свобода, Воля і Незалежність ніколи не давалися Україні легко. І хоча сьогодні за право бути незалежними ми платимо високу ціну, захищаючи нашу країну від агресора, ми – згуртована незламна нація, незалежна європейська держава, єдина неподільна Україна, про яку століттями мріяли покоління українців-борців за свободу нашої країни.  Дорогі ніжинці!  Сьогодні ми відзначаємо 29 річницю незалежності. Незалежній Україні – 29. 29 років ми з вами будуємо вільну Україну. Цей шлях досі сповнений непростих випробувань, але у цій боротьбі ми здобули головне: незламне прагнення до свободи, духовну єдність і віру у спільну перемогу. Пишаюся своєю країною. Зі святом тебе, рідна Україно! Слава українському народу! Україні – слава! ", - наголосив Анатолій Валерійович. 


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю,

Лілія Ломакіна







24.08.2020