Перевірили готовність гімназії №2 до збільшення кількості учнів

Світлі коридори, великий пришкільний майданчик з різноманітними тренажерами, просторі класи з сучасними меблями та обладнанням, ресурсна кімната для інклюзивної освіти – саме такого комфорту заслуговують всі без виключення школярі й саме такий впорядкований простір має Ніжинська гімназія №2. Навчатися у таких умовах легко та зручно і тому до цієї школи планують перейти учні ЗОШ№4 та ЗОШ№12, наразі написано 54 заяви, 8 – з дванадцятої школи, решта - з четвертої.

«Батьки у захваті. Навіть жартують про переїзд усієї родини в такі комфортні умови. В планах забирати дітей цілими класами, адже тоді адаптація пройде швидше. Наразі ми виділили ряд приміщень, які плануємо підготувати до нового навчального року, аби задовольнити потреби всіх школярів у повноцінному, сучасному просторі. Кожного дня приходять нові сім’ї для ознайомлення з освітнім середовищем нашої гімназії й залишаються задоволені», - розповідає директор закладу Людмила Матях.

Варто зауважити, що переходять не лише учні, колишні вчителі ЗОШ№4 вже давно викладають в стінах гімназії №2 й відчувають не лише підтримку адміністрації школи, а й сприятливі умови для саморозвитку. Вперше в історії ніжинської освіти заплановані мільйонні надходження в якісний сучасний освітній процес! Майже 16 млн грн упродовж нинішнього та наступного років додатково планується вкласти у розвиток освітнього середовища. В першу чергу фінансування отримають школи, в які перейдуть учні ЗОШ№4 та ЗОШ№12.

Міський голова Олександр Михайлович зауважив: «Це не простий шлях, але необхідний в сучасних реаліях. У нас пів року попереду до початку нового навчального року, сьогодні ми вивчаємо готовність школи до збільшення кількості учнів та відпрацьовуємо проблемні питання. Ми виділимо кошти на ряд класів, як тільки будуть готові кошториси й до нового навчального року класи будуть готові прийняти нових учнів. За поданням директора Ніжинської гімназії №2 з другого півріччя 2022-2023 навчального року в школі розпочнуться роботи з облаштування кабінету інформатики з мультимедійним комплексом, інтерактивне освітнє середовище вартістю 1 млн грн. Також планується клас робототехніки за кошти громадського бюджету. Отже, гімназія постійно оновлюється, адміністрація активно працює над залученням нових технологій – саме таким має бути сучасний освітній простір для наших дітей. Я особисто буду працювати над тим, щоб кожна ніжинська школа була зручна та відповідала сучасним освітнім вимогам».


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

04.02.2022