Перша щотижнева нарада під керівництвом міського голови Олександра Кодоли

23 листопада відбулася перша щотижнева нарада під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

На початку засідання міський голова Олександр Кодола порушив важливе питання щодо роботи ТОВ "НіжинТеплоМережі" та накопичених боргів  підприємства.

На даний час обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання за 2016-2018 роки, що надані населенню по ТОВ "НіжинТеплоМережі" становить 25 085,7 тис.грн.; що надані бюджетним установам – 5 556,7 тис. грн., всього на загальну суму – 30 642,4 тис.грн. На сьогодні відшкодування зазначеної заборгованості з різниці в тарифах законодавством в державному бюджеті не передбачено.

Станом на 18 листопада 2020 року заборгованість населення перед підприємством склала 19 992,8 тис.грн.

З весни 2020 року всі рахунки ТОВ "НіжинТеплоМережі" арештовані за рішенням суду.

17 листопада АТ "ЧернігівГаз" попередив Ніжинську міську раду про примусове припинення  газопостачання ТОВ "НіжинТеплоМережі" з 23.11.2020 з 7:00, у зв'язку з несвоєчасною та не повною оплатою послуг.

У зв'язку з цим ТОВ "НіжинТеплоМережі" не буде мати можливості здійснювати стабільне надання послуги постачання опалення.

Новообрана міська влада приступила до вирішення даного питання і не допустить, щоб ніжинці та все місто залишилося без газопостачання.

Олександр Михайлович надав доручення своєму першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Федору Вовченку, управлінню житлово-комунального господарства та будівництва та ТОВ "НіжинТеплоМережі" відпрацювати в найкоротші терміни проблемне питання, що склалося на підприємстві та надати пропозиції  щодо виходу із ситуації.

Міський голова повідомив, що планує звернутися до Державної аудиторської служби щодо проведення аудити всього міста Ніжина, міського бюджету, головних розпорядників бюджетних коштів, комунальних підприємств.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськості, Ольга Гук

23.11.2020