Підсумки діяльності комунальних підприємств за І півріччя 2019 року

05 вересня у малій залі виконавчого комітету відбулося заслуховування звітів керівників комунальних підприємств міста за результатами діяльності 1 півріччя 2019 року за участі міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника, радника міського голови Сергія Осадчого, начальника фінансового управління Людмили Писаренко, начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолія Кушніренка та начальника відділу економіки Тетяни Гавриш.

Звіти стосувалися економічних показників роботи комунальних підприємств міської ради: КП «НУВКГ» , КП «Служба Єдиного Замовника», КП «Керуюча компанія «Північна», КП «Комунальний ринок», КТВП «Школяр», КП «Оренда комунального майна», ТРК «Ніжинське телебачення», КП «Міський фонд підтримки підприємництва», КП «Відділ архітектурно-технічного планування та проектування», КП «Госпрозрахунковий відділ капітального будівництва».

Керівники підприємств доповіли про свою діяльність за І півріччя, зупинилися на проблемних питаннях, які ними здійснюються дії щодо покращення фінансового стану та основні завдання, які стоять перед ними у майбутньому.

Питома вага прибуткових комунальних підприємств складає 67% (8 із 12). Не досягли виконання запланованих показників на 2 квартал 2019 року щодо отримання прибутку: КП «НУВКГ» (виконано на 96,2%), КП «ВУКГ» (виконано на 19,0%).

Наприклад, КП «НУВКГ» не досягло виконання запланованих показників у зв’язку з підвищенням на 25% ціни за електроенергію. Через різницю в ціні, яка закладена у тарифі, підприємство за 2 місяці втрачає 85 тис.грн.

Стосовно КП «Оренди комунального майна», то планові показники по надходженню грошових коштів за оренду майна міської комунальної власності та пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою перевиконано на 72,4 тис.грн та становить за звітний період 567,4 тис.грн. обсяг грошових коштів, перерахованих до міського бюджету за 1 півріччя, в порівняні з аналогічним періодом минулого року – збільшено на 20,0 тис.грн. Підприємство отримало чистого прибутку 46,9 тис. грн., що більше запланованого.

Після заслуховувань звітів керівників міським головою Анатолієм Лінником надані рекомендації щодо підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності та вжиття заходів організаційного та розпорядчого характеру підприємств.

Із звітами підприємств можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/704/komunaln-pdprimstva.html

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

06.09.2019