Підсумки роботи з цивільного захисту населення за 2016 рік

У великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулась нарада з підведення підсумків роботи з цивільного захисту населення м. Ніжина за 2016 рік.

На захід запрошені начальники спеціалізованих служб цивільного захисту міста, голови об’єктових комісій з питань надзвичайних ситуацій та відповідальні фахівці підприємств, установ, організацій, на яких покладено виконання обов’язків з попередження надзвичайних ситуацій.

Перший заступник міського голови Григорій Олійник зазначив, що напередодні, 2 лютого в Чернігівській облдержадміністрації було підведено підсумки стану цивільного захисту. Ніжин відмічено з кращого боку по організації інвентаризації захисних споруд цивільного захисту та проведення в них ремонтів, накопиченню матеріальних резервів, найменшому показнику загибелі людей в пожежах.

Геннадій Чернишов прозвітував про роботу відділу за результатами діяльності у 2016 році. «Основні зусилля органів управління та сил цивільного захисту м. Ніжина у 2016р. були направлені на виконання вимог Кодексу цивільного захисту України та інших нормативно – правових актів, прийнятих на його виконання з метою попередження та організації ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, на підготовку до протидії терористичним та воєнним загрозам, на приведення у готовність та технічну інвентаризацію захисних споруд цивільного захисту.

Всього за 2016р. в місті зареєстровано 1 надзвичайну ситуацію, 36 небезпечних подій проти 38 в попередньому році, з них 31 в транспортній сфері.

За минулий рік сталося 61 пожежа. В пожежах за рік ніхто не загинув.

За звітний період в Ніжині зареєстровано 2543 нещасних випадків невиробничого характеру, 35 з яких зі смертельними.

Станом на 01.01.2017 р. в м. Ніжині готові до використання за призначенням 56 протирадіаційних укриттів, два сховища та 50 підвальних пристосованих приміщень. Обмежено готові 12 захисних споруд. По результатам проведення технічної інвентаризації Ніжин знаходиться в числі лідерів. Фактично у нас не проведена технічна інвентаризація тільки однієї ЗСЦЗ – сховища 95708 СТОВ «Дружба Нова», – наголосив начальник відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Міський голова Анатолій Лінник подякував присутнім за якісну, злагоджену роботу, за високі показники, рекомендував не зупинятись на досягнутому, поліпшувати якість роботи. Побажав присутнім міцного здоров’я, злагоди, мирного неба над головою, відзначив кращих працівників цієї галузі Грамотами.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

10.02.2017