«Підтримка місцевих товаровиробників»

В рамках здійснення інформаційно-консультативної підтримки місцевих товаровиробників та на виконання заходів обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки 15 травня було проведено семінар на тему «Підтримка місцевих товаровиробників» для суб’єктів малого та середнього підприємництва міста Ніжина та Ніжинського району.

Вступним словом відкрив захід радник міського голови Сергій Осадчий, який підкреслив важливість проведення даного заходу для місцевих виробників.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної адміністрації Світлана Полторацька презентувала можливості підтримки місцевих товаровиробників, з механізмом часткового відшкодування витрат підприємств області на участь у виставково-ярмаркових заходах на міжнародному та місцевих рівнях.

Генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» Тарас Молочко ознайомив учасників семінару з можливостями фінансово-кредитної підтримки підприємництва.

Актуальні питання справляння податків і зборів для суб’єктів підприємницької діяльності висвітлив начальник Ніжинського управління Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області Геннадій Тараненко.

Заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернігівській області Дмитро Козлов доповів присутнім порядок здійснення державного нагляду та контролю, про проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення.

Представник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Анастасія Матвійчук, звернула увагу слухачів семінару на можливості захисту прав бізнесу від зловживань повноваженнями з боку правоохоронних органів.

Під час семінару було обговорено діюче законодавство про рекламу, захист прав споживачів, держаний ринковий нагляд нехарчової продукції та законодавчі нововведення у сфері безпечності харчових продуктів з представниками Головного управління Держпродслужби в Чернігівській області Олександром Зеновим та Сіробаба Русланом.

Підводячи підсумки, Світлана Полторацька запевнила, що такі семінари з актуальних питань та зустрічі з місцевими виробниками будуть проводитися і надалі.

За матеріалами відділу економіки

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю К.Симоненко

15.05.2019