Засідання комісії з питань земельних відносин

15 травня у великій залі виконавчого комітету відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Також були присутні секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, жителі міста.

На початку засідання члени комісії обговорювали проекти рішення: «Про затвердження Положення про відділ економіки та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області», «Про внесення змін до додатку 3«Пріоритетні об’єкти, які доцільно фінансувати із залученням коштів державного, місцевих бюджетів, коштів інвесторів та благодійної допомоги» рішення Ніжинської міської ради від 28.12.2018 року №5-49/2018 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку міста (Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади) на 2019 рік»», «Про внесення змін в Паспорт міської програми реалізації повноважень міської ради у галузі земельних відносин на 2019 рік (Додаток 16) до рішення Ніжинської міської ради № 6-50/2019 від «16» січня 2019 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік»».

До порядку денного були включені проекти рішення, які стосувалися земельних питань: про затвердження технічної документації із землеустрою, про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та в користування на умовах оренди, про погодження передачі у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення, про надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, поновлення договорів оренди, внесення змін в рішення міської ради, затвердження технічної документації із землеустрою юридичним особам та інші.

Досить детально депутати розглянули проект рішення «Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін, надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам» та обговоривши його по кожному пункту окремо, дійшли до висновку, що даний проект необхідно відправити на доопрацювання у зв’язку з рядом суперечливих моментів.

Під час розгляду всіх питань були враховані пропозиції і зауваження членів комісії та відділів, а саме: земельних відносин, містобудування та архітектури, юридично-кадрового забезпечення виконавчого комітету. По всіх питаннях порядку денного прийняті відповідні рішення та надані протокольні доручення.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю К.Симоненко

15.05.2019