Покращення матеріально-технічного забезпечення інфекційного відділення

Боротьба з інфекційними захворюваннями є одним із головних завдань не тільки медичної громадськості, а й міської влади.

Особливого значення набула боротьба з інфекційними хворобами такими як кір, кашлюк, туберкульоз, скарлатина та інші.

Спеціальні профілактичні заходи інфекційних хвороб у дітей мають бути спрямовані на всі ланцюги епідемічного процесу: сприйнятливість організму, джерело інфекції та механізм її передачі.

В червні місяці цього року міський голова Анатолій Лінник здійснив був робочий візит до інфекційного відділення КНЗ «Ніжинської центральної міської лікарні ім.Миколи Галицького» з метою вивчення першочергових потреб інфекційного відділення.

Адже, як зазначала завідуюча інфекційним відділення Людмила Шимко, що понад 35 років у закладі ремонт та оновлення матеріально-технічної бази не здійснювався.

Вивчивши потребу та пропозиції які були надані міською лікарнею у забезпеченні нового медичного обладнання для інфекційного відділення (потреба у фінансуванні близько 270 тис.грн.), міська влада виділила 138 тис.гривень на покращення матеріально-технічної бази.

Функціонування відділення відбувається з урахуванням основного поділу інфекційних захворювань на краплинні (вітряна віспа, кір, скарлатина, краснуха, грип, ГРВІ, інфекційний мононуклеоз та ін.) та кишкові (гепатити, харчові токсикоінфекції, дизентерія, сальмонельоз).

Завідуюча інфекційним відділення Людмила Шимко пояснила, що на ці кошти було закуплено 13 нових ліжок, встановлено 3 нові бактерицидні рециркулятори повітря (в дитячій палаті та палатах з інфекційними захворюваннями), також закуплені нові інгалятори, кардіограф, кварцову електричну лампа, медичний стерилізатор.

Міський голова запропонував прикрасити стіни у дитячих палатах яскравими візерунками, так як це зроблено в дитячому відділенні та пунктах сімейної медицини, щоб маленьким пацієнтам було більш комфортніше перебувати в закладі (художній розпис стін буде здійснений народними майстринями декоративно-прикладного мистецтва).

Питання проблем медичної галузі тримаються на особливому контролі міської влади.

начальник відділу внормаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Анна Шведун

24.09.2019