Відбулася комісія по законності

24 вересня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутат обласної ради Валерій Гавриленко, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, депутат міської ради Андрій Деркач, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, жителі міста та ЗМІ.

На початку засідання секретар міської ради Валерій Салогуб ознайомив присутніх зі зверненням Ніжинської міської ради до Чернігівської обласної державної адміністрації щодо внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України, яке регулює розподіл субвенції на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій. Вивчивши думку громади Ніжина та враховуючи її інтереси, у зверненні депутатами міської ради запропоновано внести певні корективи у перелік робіт, на які направлені державні кошти.

Члени комісії продовжили розгляд проектів рішень, які будуть виноситися на чергове засідання сесії міської ради:

1.Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін, надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

2.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради.

3.Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність.

4.Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та в користування на умовах оренди.

5.Про надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, припинення права постійного користування земельними ділянками, припинення дії договору оренди землі, надання в оренду земельних ділянок юридичним особам.

6.Про надання дозволів та згоди на виготовлення проектів землеустрою та технічної документації, погодження технічної документації із землеустрою, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам.

7.Про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою та технічної документації, затвердження проектів землеустрою, погодження поділу земельних ділянок юридичним особам.

8.Про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю «ВЕРТІКС-МОЛЛ», (код ЕДРПОУ-40369943) на реструктуризацію нарахованої суми збитків за користування земельною ділянкою площею 3,0156 га за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка,174, без оформлення правовстановлюючих документів.

9.Про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю «ВЕРТІКС-МОЛЛ», (код ЕДРПОУ-40369943) на реструктуризацію нарахованої суми збитків за користування земельною ділянкою за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка,174, площею 3,0156 га без правовстановлюючих документів.

10.Про внесення змін до міської цільової програми «Програма розвитку інвестиційної діяльності в м. Ніжині на 2017-2019 роки».

11.Про припинення дії договору оренди землі.

12.Про включення в перелік земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах окремими лотами.

13.Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки.

14.Про внесення змін до Додатку 1 та Додатку 2 рішення Ніжинської міської ради від 29 серпня 2019 року № 14-59/2019 «Про проведення земельних торгів у формі аукціону».

15. Про поновлення договору оренди земельної ділянки суб’єкту господарювання фізичній особі.

16. Про внесення змін в Паспорт міської цільової програми Розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств м. Ніжина на 2019 рік (Додаток 37) до рішення Ніжинської міської ради № 6-50/2019 від «16» січня 2019 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік».

Засідання супроводжувалося активним обговоренням питань порядку денного. Комісія ретельно вивчила всі проекти рішень та рекомендувала до розгляду на черговій 60 сесії Ніжинської міської ради, яка відбудеться 25 вересня 2019 року о 10.00 год. у великому залі міської ради.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

24.09.2019