Послабили протиепідемічні заходи на території громади з 25 травня. Пасажирські перевезення відновлені

25 травня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний винесено питання «Про послаблення протиепідемічних заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади».

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що кожні 7 днів будуть переглядатися карантинні умови на території громади. Результат буде залежить від кожного мешканця. Послаблення карантинних вимог запроваджується як необхідність у відновленні економіки та дати можливість ходити людям на роботу.

«Потрібно бути пильними, обережними і відповідальними», - зауважив міський голова Анатолій Лінник.

Члени виконавчого комітету рішення підтримали одноголосно. А ссаме:

1. Послабити протиепідемічні заходи на території Ніжинської МОТГ з 25 травня 2020 року та дозволити :

1.1. Проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 30 осіб.

1.2. Проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі, де проводиться релігійний захід.

1.3.Регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

1.4. Діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у них)

1.5.Діяльність музеїв (за поданням їх керівників), за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (захист обличчя, очей, рук) та використання відвідувачами респіраторів без клапанів видиху або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.

2. Визнати такими, що втратили чинність пп 1.1, 1.3, 1.4 п.1 Рішення виконавчого комітету від 17 березня 2020 року №79 «Про додаткові заходи щодо запобігання поширенню на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 20 березня 2020 року №88 «Про зупинення роботи міського пасажирського автомобільного транспорту на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади».

3. Ніжинському відділу поліції, Ніжинському МРУ ГУ Держпродспоживслужби, робочій групі створеній розпорядженням міського голови від 19 березня№ 75 (із змінами) «Про створення робочої групи для здійснення контролю дотримання вимог обмежень, пов’язаних з запобіганням поширення коронавірусної хвороби СOVID-19», постійно здійснювати контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог і карантинних обмежень відповідно до вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України, та відповідних рекомендацій МОЗ України щодо видів діяльності.

З 06 години ранку 26 травня 2020 року в місті будуть відновлені регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

25.05.2020