Відбулось засідання комісії ТЕБ та НС

Сьогодні, 25 травня, відбулось позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Анатолія Лінника. На порядок денний було винесено два питання:

1. Про послаблення протиепідемічних заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Ніжинської МОТГ.

2. Про заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах та підготовку місця масового відпочинку людей на воді в літній період.

Під час наради розглядали можливість відновлення пасажирських перевезень у Ніжині, проведення спортивних заходів, роботи готелів і музеїв та організації відпочинку на воді в літній період.

У роботі засідання взяли участь: секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник,заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники управлінь, комунальних підприємств, перевізники.

Члени комісії ТЕБ та НС вирішили на підставі розгляду умов щодо послаблень карантинних вимог ">ввести в дію послаблення протиепідемічних заходів на території Ніжинської міської ОТГ. А також, при умові виконання протиепідемічних заходів викладених в тимчасових рекомендаціях головного санітарного лікаря України і постановах Кабінету Міністрів України, дозволили проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 30 осіб; проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 м2 площі будівлі, де проводиться релігійний захід; регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб; діяльність готелів (крім функціонування ресторанів, у готелях); діяльність музеїв (за поданням їх керівників), за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (захист обличчя, очей, рук) та використання відвідувачами респіраторів без клапанів видиху або захисних масок, у тому числі, виготовлених самостійно.

Ніжинський відділ поліції, Ніжинський МРУ ГУ Держпродспоживслужба, робоча група, створена відповідно до розпорядження міського голови № 75 (із змінами), повинні постійно здійснювати контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог і карантинних обмежень, відповідно до вимог щодо видів діяльності.

Також, члени комісії ТЕБ та НС, обговоривши заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах та підготовку місця масового відпочинку людей на воді до відпочинку громадян в літній період, вирішили доручити УЖКГ та Б, КП «ВУ КГ», відділу з питань НС ЦЗН ОМР до 10.06.2020 року забезпечити підготовку та створення в місці масового відпочинку населення на воді (лівий берег річки Остер в районі вулиці Коцюбинського, вверх по течії річки Остер протягом 100 метрів берегової лінії від відмітки 50 м до відмітки 150 м від шлюзу) рятувального поста та вжити заходів для забезпечення його рятувальним оснащенням.

Ніжинському відділу поліції доручено організувати патрулювання і контроль за дотриманням громадського порядку на пляжі та в місцях масового відпочинку.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

25.05.2020