Відбулась щотижнева оперативна нарада

25 травня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники медичних закладів доповіли про стан епідеміологічної ситуації в місті. Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав статистичні дані про підтверджені випадки захворювання на COVID-19 по Чернігівській області та в місті, а також щодо захворюваності на ГРВІ за минулий тиждень.

Олександр Михайлович повідомив, що в Чернігівській області офіційно зареєстровано 130 випадків COVID-19. На території міста підтверджено коронавірус у двох жителів, які інфікувалися за межами міста. Зазначив, що за минулий тиждень зменшилася кількість хворих на ГРВІ.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що одна з пацієнток, яка була хвора на COVID-19 одужала, а іншій – проведено одне ПЛР дослідження, яке негативне, на цьому тижні буде повторно проведено дослідження. Стан здоров’я жінки задовільний.

Медичні працівники планово проходять тестування на COVID-19.

Керівники медичних установ повідомили, що за останній тиждень збільшилась кількість хворих на COVID-19 у Чернігівській області, а також коло контактних осіб. За минулий тиждень в області захворіло на COVID-19 - 22 особи.

Міський голова Анатолій Лінник вкотре наголосив на дотриманні карантинних вимог, адже тенденція кількості хворих йде до збільшення. Щоб не допустити розповсюдження COVID -19 потрібно всім усвідомлювати, що відбувається, не потрібно втрачати пильність, потрібно захищати себе і своїх близьких і бути обережними, дотримуватися елементарних речей, які збережуть життя.

Посадовими особами відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами та відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи постійно проводиться перевірка торгівельних об’єктів, об’єктів побутового обслуговування населення. Запланована перевірка перукарень та швейних майстерень не тільки в центрі міста, а й у відділених районах.

На території міста працює 3 ринки. Вже відновив свою роботу ринок «ТЕМП» біля ЖД вокзалу, де також здійснюється перевірка на предмет дотримання карантинних умов.

Керівники управлінь прозвітували про роботу в умовах карантину. В усіх установах дотримуються карантинних умов. Незахищені верстви населення охоплені соціальними послугами.

Заступник начальника управління соціального захисту населення Антоніна Ліннік зазначила, що на минулому тижні до управління звернулося понад 600 громадян, з них 116 осіб подали письмові звернення. В тому числі робота була направлена на прийом фізичних осіб підприємців для призначення допомоги на дітей. Протягом тижня звернулося 44 фізичні особи підприємця, а всього за травень місяць звернулося 99 ФОП, 88 особам допомога призначена на 99 дітей на загальну суму 405 361 грн. Також робота направлена на нарахування житлової субсидії та на виплату інших пільг.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко зазначив, що обстежено 97 сімей, в яких виховується 103 дитини.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський зауважив, що керівники дошкільних закладів готуються до перспективного відкриття садочків. На сьогодні є дезінфікуючі килимки, безконтактні термометри надійдуть на початку цього тижня. З наступного понеділка управління розпочне підписувати акти готовності до роботи ДНЗ. Про результати готовності дошкільних закладів начальник управління прозвітує 3 червня.

Наказом МОН №643 ппередбачено виділення коштів на ремонт та придбання сучасного обладнання для харчоблоків та їдалень у ЗОШ №№ 1, 7, 9, 10, 15 та у Гімназіях №3 та № 16.

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко повідомила, що на офіційному веб-сайті Ніжинської міської ради створено нову рубрику "Інформації щодо фінансування протиепідемічних заходів для протидії поширення COVID-19", яка оновлюється кожний четвер. В даній рубриці міститься інформація щодо фінансування з місцевих бюджетів протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19. http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1879/nformats-schodo-fnansuvannya-protiepdemchnih-zahodv-dlya-protid-poshirennya-COVID-19.html .

Керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник відмітив, що відновила роботу адміністративна комісія. Було розглянуто письмові звернення громадян та листи, прийняли рішення по винесеним протоколам, в тому числі по порушенням правил благоустрою. Наголосив, що відновлені строки призову громадян на строкову військову службу, які заплановані з червня до кінця липня.

Проводиться ремонт доріг міста, здійснюються ремонтні роботи у комунальних закладах міста, в тому числі у навчальних закладах міста, завершені роботи у футбольній школі.

Міський голова Анатолій Лінник акцентував увагу на дотриманні правил благоустрою балансоутримувачами та на контролі за проведенням будівельних норм під час виконання ремонтних робіт.

Анатолій Лінник наголосив на жорсткому дотриманні правил в умовах карантинних.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

25.05.2020