Повернення французької доброчинної асоціації до Ніжина

Навчально-виховний комплекс №16 «Престиж» уже вдруге приймав у своїх стінах делегацію французької доброчинної Асоціації Liouba Lorr’Ukraine, у сладі якої були – президент асоціації Данієль Бедлелем, віце-прездент Марі Жеен та представник асоціації Адре Жеен. Приїзд високих гостей проходив 2-3 лютого у рамках програми міжнародної культурної співпраці між містами Чернігівської області та Лотарингії.

Слід відмітити, що Асоціація не просто надає гуманітарну допомогу дітям області, а й можливість кращим знавцям мови проходити щорічне безкоштовне мовне стажування на базі французьких шкіл. У минулому навчальному році на базі гімназії № 16, завдяки активній підтримці Асоціації, були створені 2 перші групи учнів 5-6 класів для вивчення французької мови,у складі школярів міста та гімназії, більшість з яких є членами євроклкбу “Відкриті долоні”.

Відповідальне ставлення та зацікавленість учнів до вивчення мови увінчалась успіхом. Минулого літа перші 8 учнів вже пройшли безкоштовне мовне стажування у школах Лотарингії, регіоні Франції, що знаходиться на кордоні трьох держав — Німеччини, Бельгії та Люксембургу.

Цього навчального року кількість бажаючих вивчати цю європейську мову зросла до 43 учнів. Під керівництвом свого вчителя, Копенкіної Людмили Олександрівни, учні опановують ази мови та поглиблюють свої знання на щотижневих чотирьохгодинних заняттях. Окрім традиційних занять діти вивчають мову в позакласній діяльності, цікавлячись піснями та віршами, читаючи художню літературу та інсценуючи французькі казки.

Отримані знання та вміння лягли в основу вітальної вистави, проведеної в перший день перебування французької делегації, яка мала великий успіх.

У програмі цьогорічного дводенного перебування французької делегації – проведення відбіркового конкурсу з французької мови на проходження мовного стажування в червні та прослуховування талановитих дітей Ніжина для концертних виступів у Франції у липні місяці.

Побажаємо успіхів усім учасникам відбіркових конкурсів та чекаємо на їх позитивні результати.

Вчитель французької мови Копенкіна Людмила Олександрівна

06.02.2017