Позачергове засідання комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, антикорупційної політики

22 лютого відбулось позачергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Головуючий засідання Олег Щербак запропонував на розгляд членів комісії затвердити наступний порядок денний:

1. Про підготовку листа-відповіді Ніжинській місцевій прокуратурі на Подання (в порядку частини 3 ст.65 закону України «Про запобігання корупції» № 475 вих.17 від 27.01.2017.

2. Про інформацію голови комісії Олега Щербака щодо корупції і шляхів її подолання.

3. Про розгляд звернення Ніжинської міської ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету міністрів України щодо визнання тимчасової окупації території України Російською Федерацією та підтримки торговельної блокади.

4. Різне.

Голова комісії ознайомив присутніх зі змістом листа-відповіді на Подання керівника Ніжинської місцевої прокуратури І.О.Лабадіна. Після детального обговорення та внесення правок подання було ухвалене.

Другим питанням було розглянуто інформацію про корупцію та шляхи її подолання. Ухвалено рішення розіслати її по відповідним відділам та структурним підрозділам.

Звернення Ніжинської міської ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету міністрів України щодо визнання тимчасової окупації території України Російською Федерацією та підтримки торговельної блокади підтримали всі члени комісії. Було вирішено винести його на розгляд чергової сесії міської ради, запланованої на 28 лютого.

У «Різному» члени комісії розглянули заяву Олега Вікторовича щодо звільнення його з посади голови постійної депутатської комісії Ніжинської міської ради VII скликання за власним бажанням.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

23.02.2017