Зустріч гімназистів з викладачами Національного технічного університету

Вибір майбутньої професії - це серйозний крок, який випускники роблять на підставі інформації, отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань з профілюючих предметів та власних уподобань й природних здібностей. Вступ до вищого навчального закладу є для них важливим життєвим проектом, над яким майбутні абітурієнти працюють разом з батьками та педагогами.

22 лютого 2016 року викладачі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сік орського»: кафедри Конструювання верстатів і машин Механіко- машинобудівного інституту: професори В.Б. Струтинський, В.М. Гейчук кандидати технічних наук А.Ю. Гаврушкевич, Юрчишина О.Я., та професор кафедри телекомунікації Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації І.І. Самборський відвідали з профорієнтаційною метою гімназію №3 м. Ніжина.

Організації зустрічі активно сприяли заступник міського голови Осадчий С.О, заступник начальника управління освіти Ніжинської міської ради Пономаренко Н.О.

В ході зустрічі старшокласники ознайомилися з історією ВУЗу, з правилами цьогорічної вступної кампанії до ВНЗ, особливостями процесу навчання на різноманітних факультетах НТУУ «Київський політехнічний інститут». Акцентована увага на потребі кваліфікованих інженерів та механіків та можливості працевлаштування за фахом у різних сферах народного господарства в Україні та за кордоном. Також гімназисти з цікавістю сприйняли інформацію про численні спортивні, культурно-мистецькі та заходи студентської спільноти.

Генеральний директор ТОВ «Паритет-К» Є.М. Дорофєєв поділився спогадами, як проходили студентські роки в університеті, досвідом з організації бізнесу та виробництва.

Дружня і щира атмосфера, яка панувала під час зустрічі, високий професіоналізм викладачів зробили все, щоб молодь виявила бажання вступати до університету.

Зустріч була цікавою, пізнавальною та корисною для всіх учасників.

Відділ економіки виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

23.02.2017