Позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

23 травня у стінах виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку заходу міський голова Анатолій Лінник представив присутнім: начальника управління організації цивільного захисту, інформації та зв’язку Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної облдержадміністрації Володимира Селюченка, членів комісії обласної державної адміністрації Юрія Аникієнко, Костянтина Дегтяренко, Олександра Машка, Олександра Дубчака та Олександра Кожухара, членів міської комісії з питань ТЕБ та НС, інженера з охорони праці ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат» Ірину Дворську.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник оголосив порядок денний, довів до присутніх зміст ввідної у відповідності з Планом проведення командно-штабних навчань та проінформував про проведені заходи із запобігання виникнення пожеж на території м.Ніжина.

Для інформації про надзвичайну ситуацію (НС), що склалася на підприємстві ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат» надали слово відповідальному працівнику заводу Ірині Дворській.

Начальник відділу з питань надзхвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов розповів про реальність плану реагування органів управління та сил м.Ніжина під час загрози та виникнення НС.

З короткими доповідями щодо порядку реагування на запропоновану надзвичайну ситуацію (НС) виступили представники спеціалізованих служб: начальник служби охорони громадського порядку Олександр Чепурний - про оточення місця НС, організацію оповіщення та евакуацію населення, що потрапляє в небезпечну зону ураження; начальник медичної служби Олена Шейко та керівник ніжинського відділення екстренної швидкої медичної допомоги Ірина Корчева - щодо готовності до надання медичної допомоги постраждалим та про можливості бригад швидкої медичної допомоги доставити постраждалих на лікування; начальник 16 ДПРЧ В'ячеслав Степаненко - щодо порядку залучення сил та засобів для проведення аварійно – рятувальних робіт в умовах розливу небезпечної речовини, що горить та може вибухнути; заступник начальника служби енергетики Анатолій Бугерчук - щодо електрозабезпечення місця проведення АВР та житлових будинків, що потрапили до небезпечної зони; начальник транспортного відділу УЖКГ та Б Віталій Карпенко - щодо можливостей вивезення евакуйованого персоналу та населення в безпечне місце.

Голова міської комісії з питань евакуації Сергій Осадчий доповів про місце розміщення евакуйованих та порядок їх всебічного забезпечення (охорона громадського порядку, медичне обслуговування, харчування, забезпечення предметами першої необхідності).

Для визначення класу НС за класифікатором надали слово начальнику Ніжинського МРВ УДСНС України в Чернігівській області Дмитру Кравцову.

Підсумовуючи доповіді перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник звернув увагу на організацію роботи керівників та представників служб по ліквідації наслідків НС та штабу. По закінченню Григорій Миколайович оголосив проект рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС при виникненні надзвичайної ситуації, внаслідок витоку гексану на ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат» по вул. Прилуцькій, 2.

начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

23.05.2019