Пожежа на ДКП «Комунальний ринок»: Наслідки, подальші дії

29 березня відбулось засідання постійної депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань,транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища. Засідання проходило за участі секретаря міської ради Валерія Салогуба, першого заступника міського голови Григорія Олійника, заступника міського голови Сергія Дзюби, голови постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю Олега Щербака, депутатів міської ради, представників поліції, адміністрації ДКП «Комунальний ринок» та його підприємців.

Найбільш болючим було питання пронаслідки пожежі та подальші дії адміністрації ДКП «Комунальний ринок» та представників поліції.

На початку підприємці ДКП «Комунальний ринок» звернулись до членів комісії:«Нічна пожежа стала шоком для підприємців. А зараз – крик душі. Далі не знаємо що робити і куди рухатись. Що чекати надалі? Правоохоронні органи мовчать…».Григорій Олійник запевнив постраждалих, що всі питання цілком можливо з’ясувати і у телефонному режимі викликавпредставників поліції та представників адміністрації ДКП «Комунальний ринок» для роз’яснення ситуації, що склалася.

Володимир Миколайович Башинський, підводячи підсумки обговорення подальших дій поліції, адміністрації ДКП та ряду критичних запитань та невдоволень підприємців, зазначив: «Складна ситуація… Але ми маємо діяти виважено і злагоджено. Спершу, ніж прийняти рішення по відшкодуванню збитків постраждалим підприємцям, нам слід дізнатись висновок пожежної інспекції, яка з’ясовує причину загорання. Наразі робити висновки - не в нашій компетенції, тому слід бути поміркованими і зваженими».

Після детального обговорення даного питання, членами комісії було винесено наступні рекомендації:

– реконструкцію комунального ринку проводити тільки за згодою підприємців;

– терміново створити робочу групу по розслідуванню даного випадку;

– дати заборону на вивіз без згоди підприємців згорілі рештки товарів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

29.03.2017