Представники КП "Ніжинського управління водопровідно-каналізаційного господарства" провели брифінг

25 лютого 2020 року відбувся брифінг з питань законодавчих нововведень, що регулюють відносини в сфері житлово-комунальних послуг в частині водопровідно-каналізаційного господарства міста.

Директор КП «НУВКУГ» Петро Лабузький доповів про основні задачі та функції, які стоять перед підприємством.

Начальник Абонентського відділу Богдан Лагойко ознайомив з нововведеннями у сфері житлово-комунальних послуг.

Головний економіст підприємства Любов Черпіта детально розповіла про комерційний облік в сфері житлово-комунальних послуг у частині, що стосується водопровідно-каналізаційного господарства.

Любов Тимофіївна зазначила, що Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» регулює відносини щодо: комерційного обліку послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання (далі - комунальні послуги); розподілу між споживачами обсягу спожитих комунальних послуг; встановлення, обслуговування, заміни вузлів обліку/приладів - розподілювачів теплової енергії; формування та надання споживачам рахунків на оплату комунальних послуг; забезпечення споживачів обліковою інформацією.

Головний економіст звернула увагу присутніх на обслуговування, заміну та абонентський облік вузлів обліку, розподіл обсягів комунальних послуг між споживачами. Розмір внесків за заміну вузлів комерційного обліку визначається окремо для кожної будівлі. Сплата внесків розстрочується на п’ять років або на інший строк за згодою сторін. Розмір внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку визначається окремо для кожної будівлі із розрахунку на один рік, для складової витрат на повірку ділиться на строк міжповірочного інтервалу.

Під час брифінгу представників засобів масової інформації цікавили питання щодо кількості встановлених індивідуальних лічильників, умов запровадження абонентської плати; втрат обліку води порівняно з іншими містами Чернігівської області; кількості артезіанських свердловин у місті тощо.

Ознайомитися детальніше про нововведення в роботі підприємства за посиланням: https://www.nizhyn-vodokanal.org.ua/

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

26.02.2020