Представників органів місцевого самоврядування привітали з професійним святом

7 грудня, в Україні відзначають День місцевого самоврядування. Свято встановлено згідно з Указом Президента України «Про День місцевого самоврядування» від 25 листопада 2000 №1250/2000. Місцеве самоврядування в Україні – це право територіальної громади – мешканців села чи добровільного об’єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста – самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.

Державна політика України у сфері місцевого самоврядування спирається на інтереси жителів територіальних громад і передбачає децентралізацію влади – тобто передачу від органів виконавчої влади органам місцевого самоврядування значної частини повноважень, ресурсів та відповідальності. В основу цієї політики закладено положення Європейської хартії місцевого самоврядування та найкращі світові стандарти суспільних відносин у цій сфері.

06 грудня в приміщенні міської ради відбулися урочистості з нагоди свята.

З вітальним словом звернувся міський голова Анатолій Лінник, який побажав всім, хто присвятив своє життя служінню громаді міцного здоров’я, щастя, родинного затишку та здійснення всіх планів та задумів.

Найкращих представників органів місцевого самоврядування відзначили нагородами облдержадміністрації, Почесними грамотами, Грамотами та Подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради за сумлінну і самовіддану працю, за високий професіоналізм, компетентність, відповідальність, активну громадянську позицію у розбудові нашої громади.

09.12.2019