Привіт із сонячної Італії!

Привіт із сонячної Італії та незабутні враження привезли до рідного Ніжина вихованці Ніжинської дитячої хореографічної школи та дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм», які у період з 8 по 19 липня 2016 року на запрошення асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» (м. КассагоБріанца, провінція Лекко, Італія) брали участь у Міжнародному фестивалі «З Україною в серці», що проходив в провінції Лекко (Італія).

Вихованці Ніжинської дитячої хореографічної школи за 22 роки існування навчального закладу подорожували Нідерландами, Бельгією, Австрією, Німеччиною, Словаччиною, презентували мистецтво танцю у Литві, Білорусі, Молдові, Росії, Латвії, Грузії, Польщі, Угорщині, Болгарії, Румунії, Чехії, Туреччині, Сербії, Італії, Греції, Франції.

Поїздка до Італії на запрошення асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» (м. КассагоБріанца, провінція Лекко, Італія) – це здійснення ще однієї дитячої мрії, унікальна можливість здійснити подорож до казкової Італії.

Для тринадцяти вихованців Ніжинської дитячої хореографічної школи та дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» на чолі з їх наставниками директором Ніжинської ДХШ, балетмейстером ДЗАБТ «Ритм» Г.Л.Тимошенко та провідним співаком, концертмейстером О.В.Савичем ця мрія здійснилася! Катерина Боришкевич, Дар'я Ваврик, Андрій Донець, Ярослава Зюба, Максим Камінський, Павло Ковалик, Валерія Кононяко, Максим Міненко, Марія Онокало, Марина Регеша, Роман Руденко, Валерія Соболєва, Вадим Чумак побували в Італії.

Фестивальна програма видалася дуже насиченою: кожного дня протягом десяти днів свого перебування в Італії юні ніжинці давали концерти в різних містах Італії. Своєю дитячою творчістю вони порадували громаду міст КассагоБріанца, Дезіо, Костамаснага, Лекко, Черрімаджора, Нервіано, Сиреніо, Роджено. Сімнадцять хореографічних та вокальних номерів юні обдарування Ніжинської дитячої хореографічної школи подарували італійському глядачеві. Серед них відомі ніжинцям вокально-хореографічні композиції у виконанні вихованців ДЗАБТ «Ритм» «Край, де я родилась і живу» (солістка – К.Боришкевич), «Червона рута», «Водограй», «Смерека», «Очі сині», «Білі черемхи» (соліст – О.Савич); хореографічні композиції «Ніч яка місячна», «Ми – щасливі діти», «Каштановий вальс», композиція латиноамериканських танців «TheBest»; «Вальс закоханих» у виконанні Дар'ї Ваврик та Андрія Донця та ін.

То були надзвичайно колоритні виступи. А ще були незабутні екскурсії до Лекко та Мілану. Враження, отримані під час виступів, теплий прийом глядачів, казкова природа сонячної Італії надовго залишаться в серцях вихованців дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» та учнів Ніжинської дитячої хореографічної школи.

Мрії збуваються! Збуваються вони завдяки щирій підтримці та допомозі небайдужих людей. Серед них:

– Валентина Хуторненко – Голова правління Чернігівського обласного відділення Дитячого фонду України (саме за підтримки Чернігівського обласного відділення Дитячого фонду України та особисто Валентини Хуторненко учні Ніжинської ДХШ вже побували на фестивалях в Білорусі, Латвії, Італії);

– Армандо КріппаПрезидент Асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль»;

– Дон Франческо та директорія Інституту Святого Антоніом. КассагоБріанца (Інститут Святого Антоніо взяв на себе витрати з проживання та харчування делегації з Ніжина);

– Наталія Миколаївна Копиця – директор ПП «Копиця», голова благодійного фонду «Копиця», депутат Чернігівської обласної ради (ПП «Копиця» та особисто Наталією Миколаївною було надано сувенірні м’які іграшки для фестивальної поїздки в Італію. До речі, Наталія Миколаївна вже не один рік є спонсором міжнародних та всеукраїнських фестивалів/конкурсів, у яких беруть участь учні Ніжинської дитячої хореографічної школи. Іграшки ПП «Копиця» вже є там, де побували творчі колективи Ніжинської ДХШ).

Щира вдячність Вам, шановні, за підтримку обдарованих дітей Ніжинської дитячої хореографічної школи.

А вам, юні обдарування, нових творчих злетів, миру в країні та злагоди в родині. Хай вам щастить на добрих небайдужих людей!

Г.Л.Тимошенко,

директор Ніжинської дитячої хореографічної школи

21.07.2016