Проблема навали сміття в Ніжині

Ніжин – місто з багатовіковою історією, з прекрасною культурою та дивовижною природою. Але на наш час цю красу не цінують і завалюють відходами та різним сміттям. Відходи є одним з найбільш значних факторів забруднення довкілля. Величезні обсяги накопичення твердих побутових відходів - це реальна небезпека для населення і навколишнього природного середовища. Негативну ситуацію ми можемо спостерігати біля контейнерів для збору твердих побутових відходів (ТПВ).

Для довідки: до твердих побутових відходів відносять картон, газетний, пакувальний або споживчий папір, всіляку тару (дерев'яна, скляна, металева); предмети та вироби з дерева, металу, шкіри, скла, пластмаси, текстилю та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості; зламані або застарілі побутові прилади, - сміття, а також сільськогосподарські та комунальні харчові відходи.

На контейнерних майданчиках можна спостерігати велику кількість великогабаритного сміття. Деякі мешканці безсоромно викидають гілки з дерев та кущів, спиляні дерева, різного роду будівельне сміття та інше. Іноді таке сміття необачно викидається безпосередньо в контейнер, не пристосований для цього. В результаті бачимо картину повного захаращення контейнерних майданчиків.

КП "ВУКГ" офіційно попереджає та рекомендує утриматись від викидання такого роду сміття! Якщо викидаєте, то робіть це у неділю і не в контейнер, а акуратно поряд, щоб у понеділок це сміття змогла вивезти спеціально відряджена вантажівка.. Тоді протягом тижня на контейнерних майданчиках та поряд з ними буде чистота й порядок.

Шановні жителі Ніжина, давайте разом будемодотримуватися встановленого графіку вивозу такого роду сміття та додержуватися елементарних правил культури та благоустрою міста!

КП "ВУКГ"

20.05.2016