Проект реконструкції котельні по вул.Прилуцькій,133

В рамках проекту «Розвиток і комерціалізація біоенергетичних технологій в муніципальному секторі України» до Ніжинської громади завітали представниками Науково-технічного центру «Біомаса»: старший науковий співробітник Володимир Крамар, Віталій Зубенко та науковий співробітник Олексій Епік.

Мета візиту це зустріч з міської владою та теплопостачальною компанією ТОВ «НіжинТеплоМережі», щодо обговорення наявної концепції проекту реконструкції котельні централізованого теплопостачання (переведення котлів ДКВр-6,5/13 з природнього газу на агробіомасу).

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник обговорив технічні деталі концепції проекту реконструкції котельні (м.Ніжин, вул.Прилуцька,133). Уточнив, які саме альтернативні види енергопалива пропонують використовувати (кукурудза та солома).

Представники Науково-технічного центру пояснили, що основні види агробіомаси це:побічна продукція виробництва соняшника, кукурудза, солома, біомаса від обрізки та викорчовування багаторічних аграрних насаджень відносять до деревної біомаси або аграрної.

Наразі біомаса аграрного походження — солома зернових культур та ріпака, побічні продукти виробництва кукурудзи на зерно та соняшника, лушпиння соняшника — залишається основною складовою енергетичного потенціалу біомаси в Україні.

Агробіомаса – доступне паливо для: шкіл, громадських будівель та інших енергетичних проектів громад.

Після обговорювання та збору уточнених даних для розробки ТЕО члени зустрічі виїхали на місце для огляду об’єкту що запропоновано для реконструкції.

.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

28.08.2019