Програму сприяння розвитку волонтерської діяльності затверджено у Ніжині

Сьогодні, 09 лютого, депутати Ніжинської міської ради затвердили Програму сприяння розвитку волонтерства Ніжинської територіальної громади на 2023-2027 роки.

«Це вперше ми приймаємо таку Програму. Зараз, як ніколи, важливо підтримати хвилю волонтерської діяльності у нашій громаді. Оскільки це допомагає зміцнити нашу співпрацю із волонтерами, громадськістю та військовослужбовцями», - наголосив міський голова Ніжина Олександр Кодола.

Ще у листопаді 2022 року у рамках візиту до Ніжина експертів Ради Європи було проведено зустріч із представниками міської влади, керівниками структурних підрозділів, представниками громадського суспільства та волонтерами. Зокрема, обговорили процес впровадження 5-річної Програми сприяння розвитку волонтерства на 2023-2027 та план заходів щодо її реалізації.

Міська влада разом із експертами Ради Європи попередньо оцінили розвиток волонтерської діяльності, а також пріоритетні заходи в рамках Програми
Програма була розроблена проєктом у червні-липні 2022 року із залученням експертів, волонтерів та представників місцевого самоврядування з усієї України.

Метою розробки Програми є створення сприятливого середовища для волонтерської діяльності в українських громадах, розбудова потенціалу організацій громадянського суспільства, волонтерських та громадських ініціатив для спільної роботи та взаємодії з місцевою владою, ВПО, молоддю, вразливими групами.

Розвиток волонтерства в українських громадах триває – наразі проєкт Ради Європи надає підтримку в процесі адаптації та впровадження Програми сприяння розвитку волонтерської діяльності в низці українських громад, зокрема Львові, Мукачевому та Києві.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

09.02.2023