Реформування дорожньої карти міста розпочато!

В Ніжині склалась досить непроста ситуація навколо пішохідних зон, перехресть та інших доріг для руху транспорту. На даний момент не існує єдиної дорожньої карти міста, а також проекту та засобів швидкісного режиму, не існує якісної та безпечної транспортної інфраструктури. Виникає потреба оперативного реагування щодо приведення проїжджої частини міста до належного та естетичного стану, а також в розробці проекту сучасної дорожньої карти міста.

Щодо обмежувачів руху (лежачих поліцейських) - це частина плану дій сучасного підходу до вирішення питань безпеки на дорогах. Україна – одна з небагатьох країн Європи, де в містах можна легально їздити на автівці зі швидкістю до 80 км/год. Всі країни Євросоюзу давно зменшили цей швидкісний ліміт до 50 км/год без виключень та "легальних перевищень". При цьому, у більшості міст у зонах з житловою забудовою ще й діє обмеження до 30 км/год.

Причина цього – безпека життя та здоров’я мешканців.

Зараз проходять консультації з представниками ТОВ "Знакі UA" щодо розробки проекту організації дорожнього руху в Ніжині. Цей проект надасть можливість оптимально та безпечно використовувати сучасні технології та обладнання для належній організації руху у місті транспорту та пішоходів. Таким чином це буде зручно,безпечно та сучасно. Вже встановлено ,,лежачі поліцейські,, біля шкіл № 9 та 13, на перехресті вулиць Широкомагерська та Чернігівська, по вулиці Набережна.

Також з боку ТОВ "UA" надаються консультації щодо оптимальної організації та відповідності розробки документації згідно сучасних вимог та чинного законодавства. На сьогоднішній день у місті встановлені знаки (як приклад: біля пішохідного переходу до школи №9), які відповідають сучасним стандартам ДСТУ 4100-2014 та європейським вимогам. В місті будуть поставлені сучасні оцинковані стовпчики для відокремлення проїжджої частини від тротуарів та зеленої зони та для встановлення дорожніх знаків.

Керівництво КП "ВУКГ" на чолі з начальником В. Корманом, веде активну співпрацю з міською владою та депутатами Ніжинської міської ради різних фракцій щодо реформ для покращення дорожньої карти рідного міста.

КП "ВУКГ"

01.06.2016