Реформування медичної галузі та інші питання 26 сесії міської ради

Головуючий засідання секретар міської ради Валерій Салогуб розпочав сесійне засідання з хвилини мовчання у пам’ять про депутата від партії «Самопоміч» Михайла Булигіна. Валерій Володимирович зазначив, що Михайло Миколайович був непересічною людиною, патріотом, його патріотизм проявлявся у власній принциповості та поглядах, у постійній праці. Він передчасно пішов з життя, але пам'ять про нього залишиться з нами.

Порядок денний сесії складався загалом з тридцяти питань, депутатських звернень і «Різного».

Найбільш соціально значимими проектами рішень, що розглядались депутатами, були «Про внесення змін до міської цільової програми «Планові медичні огляди з метою ранньої діагностики захворювань, включаючи злоякісні новоутворення на 2017 -2020 роки», «Про внесення змін в Міську Програму медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування на 2017 рік, затверджену згідно пункту 1.1 рішення 19 сесії міської ради 7 скликання № 8-19/2016 від 26 грудня 2016 року ‘’Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2017 рік».

Згідно з першим з вищезазначених проектів рішення повинне оновитись базове медичне обладнання першої необхідності, що має значно підвищити точність і результативність заходів по ранній діагностиці захворювань (включаючи злоякісні новоутворення).Реалізація зазначеного проекту здійснюватиметьсяу межах обсягу фінансових ресурсів, передбачених затвердженою міською цільовою програмою «Планові медичні огляди з метою ранньої діагностики захворювань, включаючи злоякісні новоутворення на 2017 -2020 роки» та не потребуватиме додаткових бюджетних асигнувань.

У проекті рішення «Про внесення змін в Міську Програму медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування на 2017 рік, затверджену згідно пункту 1.1 рішення 19 сесії міської ради 7 скликання № 8-19/2016 від 26 грудня 2016 року «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2017 рік» йдеться про забезпечення лікарськими засобами пільгових категорій населення та хворих з захворюваннями по перелікам, які затверджені Постановою Кабінету Міністрів України та наказом Міністерства охорони здоров’я України ‘’Про затвердження переліку рідкісних (орфанних) захворювань’’. Ліки будуть надаватись за безоплатними та пільговими рецептами з наступним відшкодуванням за рахунок бюджетних коштів пільговим категоріям населення. Проект фінансуватиметься в межах обсягу фінансових ресурсів, передбачених затвердженою Міською програмою медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування на 2017 рік.

Також депутатами міської ради була підтримана ініціатива міського голови Анатолія Лінника про виділення коштів на компенсацію витрат пов`язаних з лікуванням дітей у стаціонарі. Передбачений розмір компенсації становить 300 грн. і виділятиметься на ці потреби 50 000 грн. щомісяця.Також виділено кошти і на придбання однієї квартири для дитячих лікарів, що є, за словами педіатрів, наразі вкрай актуальним.

Загалом на сесії було прийнято 26 рішень, не прийнято проект рішення «Про затвердження персонального складу підприємців при Ніжинській міській раді Чернігівської області», відправлено на доопрацювання проект рішення «Про погодження інвестиційної програми по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

14.06.2017