Рішення прийнято. З 22-00 години до 08-00 години ранку продаж горілчаних виробів заборонено

Сьогодні на пленарному засіданні прийняли одне із важливих рішень для громади є «Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у визначений час доби в місті Ніжині».

Депутати ухвалили:

1. Заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у місті Ніжині з 22:00 вечора до 08:00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та святкові.

2. Власники торгових об’єктів зобов’язуються інформувати покупців про прийняття такого рішення та забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових у зазначений цим рішенням час

Дане рішення покликане активізувати громаду міста на допомогу виявлення випадків порушень та спонукати приватний бізнес з розумінням і усвідомленням ставитись до виконання нового документу.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що у стані алкогольного сп'яніння вчиняється багато правопорушень, в тому числі і вандалізм. А міська влада в свою чергу витрачає значні кошти на відновлення інфраструктури. 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

26.02.2021