Робочий візит до медичних закладів Ніжина

25 вересня у рамках робочого візиту народний депутат України Олександр Кодола, виконуюча обв'язки голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко відвідали медичні заклади Ніжина та зустрілися з очільниками закладів: головним лікарем НМЦЛ ім. М. Галицького Олександром Костирком, головним лікарем Ніжинської стоматологічної поліклініки Віталієм Ярошенком, головою профспілки медичних працівників Тетяною Кедровою та заступником міського голови Сергієм Дзюбою. У ході візиту в. о голови ЧОДА ознайомлено з роботою закладів та умовами надання медичних послуг населенню. Під час зустрічі з медичними колективами було відмічено позитивні сторони роботи закладів у розрізі медичної реформи.

Також побачили в дії нове обладнання, яке закуплено для закладів за кошти з депутатського фонду Олександра Кодоли: в Ніжинській міській лікарні - функціональні ліжка для тяжкохворих: 5 - в реанімаційне відділення, 2 – в неврологічне, 2 – в онкологічне (125 тис. грн.), в стоматологічній поліклініці - піч для випікання кераміки, 2 сухожарові шафи, безмасляний компресор для роботи стоматологічних установок (100 тисяч. грн).

Важливим придбанням в кабінет функціональної діагностики міської поліклініки став Холтерівський моніторинг ЕКГ, який широко застосовується для діагностики ішемічної хвороби серця, порушень ритму та провідності серця, а також оцінки ефективності лікування серцево-судинних захворювань. Цей холтер коштує близько 72 тисяч гривень та куплений у дольовій участі коштів з депутатського фонду О. Кодоли (36 тис.грн.), решта (36 тис.) - благодійні внески медичного закладу.

Лікаря кабінету функціональної діагностики Ніну Федорівну Грицай, яка пропрацювала на даній посаді все своє трудове життя і має повагу як серед пацієнтів, так і серед колег, якій, до речі днями виповнилося 70 років, відзначено почесною грамотою від народного депутата Олександра Кодоли за багаторічну сумлінну, самовіддану працю, вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров’я, надання населенню кваліфікованої медичної допомоги, високий професіоналізм. Квіти та вітальні слова приймала ювілярка від головного лікаря Олександра Костирка та заступника міського голови Сергія Дзюби.

Тетяна Марченко

Ніжинська міська газета "Вісті"

фото автора

26.09.2018