Робочий візит до парку Незалежності

Сьогодні, міський голова Анатолій Лінник разом з першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорієм Олійником та начальником управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолієм Кушніренком здійснили робочий візит до парку Незалежності, де відбувається реконструкція самого парку , а також встановлення нового пам’ятного знаку «Борцям за незалежність». Підрядником по виконанню робіт є – ДП «УкрСіверБуд».

Пам'ятник розташовуватиметься “обличчям” до центральної вулиці міста, позаду ж планують побудувати храм «Утамуй мої печалі”, який присвячений пам'яті загиблих бійців, які на сході захищали територіальну цілісність нашої держави. Створити алею Слави.

Макет меморіалу у вигляді скульптури з гіпсу розробив Даниіл Ровенчин, який народився в Ніжині та навчається в Київській національній академії образотворчого мистецтва та архітектури (НАОМА). Було запропоновано два варіанти матеріалу, із якогоможна виготовити пам'ятник: камінь піщаник (потрібно близько 30 тисяч у.є.) та бетону (15 тисяч у.є). Після обговорювань вирішили, що меморіал повинен бути з граніту, висотою в 3,5 метри.

У самій його ідеї закладений глибоко символічний характер. Якщо дивитись на пам'ятник зверху, він має вигляд козацького хреста. В образі - боєць, на якому військові берци, як ознака сучасності, у руках воїна меч - як втілення перемоги, голий торс - нескореність духу, опущена голова символізує пам'ять про тих, хто загинув.

Відкриття пам’ятного знаку планується на День незалежності (24 серпня 2019року).

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

27.06.2019