Стратегія розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади прийнята

26 червня на пленарному засіданні черговій сесії Ніжинської міської ради було затверджено Стратегію розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади 2027 .

Робота над Стратегією Ніжинської міської ОТГ почалася у 2017 році. Восени цього ж року було створено організаційний комітет по розробці даного документу і одночасно он-лайн реєстрацію усіх бажаючих мешканців увійти до складу Робочої групи з розробки Стратегії. Як наслідок, у грудні 2017 року було сформовано та затверджено Розпорядженням міського голови склад робочої групи, до якої увійшли 104 особи, а саме посадові особи структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, підприємці, громадські активісти, депутати, викладачі, лікарі та усі, кому не байдуже майбутнє міста Ніжина. Розробка Стратегії здійснювалася з дотриманням тісної співпрац під час роботи над документом між зацікавленими сторонами (громадянами та інституціями), працівниками органу місцевого самоврядування, науковцями Національної академії державного управління при Президентові України та радником Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування програми U-Lead з Європою в особі радника Володимира Бойко, було надано незалежну експерту та координаційну підтримку у подальшому процесі розробки Стратегії Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади в рамках програми «U-LEAD з Європою», за підтримки якої було напрацьовано стратегічне бачення, стратегічні та оперативні цілі, а також завдання та проектні ідеї. Протягом 2017-2019 років було проведено 6 засідань, під час яких визначили карту капіталів та провели SWOT-аналіз; Ніжинським державним університетом, а саме кафедрою політології, права та філософії, було проведено опитування на тему «Ціннісні орієнтації мешканців міста Ніжина», що лягло в основу розробки Стратегії.

Стратегія Ніжинської міської ОТГ – це формування нового бачення сталого розвитку громади в умовах децентралізації і спільна реалізація завдань покращення якості нашого життя шляхом розвитку місцевої економіки, підвищення інвестиційної привабливості, забезпечення екологічної безпеки та узгодження інтересів влади, громади та бізнесу.

Шановні мешканці Ніжинської громади, пропонуємо вам ознайомитись зі Стратегією розвитку Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади 2027 р. за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1JrunuCsDlpxTWFeJ1WerePct0zLuqgVT/view?usp=sharing

За інформацією відділу інвестеційної діяльності

та розвитку інфраструктури

26.06.2019