Розпис стін у дитячій поліклініці

Стіни коридорів дитячих лікарень та поліклінік здебільшого сірі і непривітні. Чекаючи на прийом лікаря в таких умовах, діти відчувають страх і дискомфорт, що ніяк не сприяє швидкому одужанню малюків.

Щоб створити сприятливе середовище для маленьких пацієнтів та допомогти їхньому одужанню, ніжинські художниці Юлія Петренко, Олена Пятачук, Ніна Кущенко, Ірина Пітухова, Євгенія Липовецька та сім’я Старостенко розписали стіни дитячої поліклініки.

Поступово казкові персонажі з’являлися на стінах впродовж року, і завершальний етап провели якраз перед Днем міста. Перший поверх був розписаний за кошти міського голови Анатолія Лінника, депутатів міської ради: Сергія Дзюби, Олександра Шалая, Андрія Гомоляка, Івана Коробки, Юрія Хоменка, Олександра Ігнатюка, Костянтина Смалія, Олександра Безпалого, депутатів обласної ради Сергія Охонька, Валерія Гавриленка, а другий поверх розфарбований за рахунок Олександра Харченка.

Міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Сергій Дзюба, депутат міської ради Костянтин Смалій, головний лікар центральної міської лікарні Олександр Костирко та гість міста Олександр Харченко 6 травня завітали до міської дитячої поліклініки, щоб прийняти роботи ніжинських майстринь.

Олександр Костирко подякував міському голові, депутатам міської ради, присутнім гостям за підтримку, а також поділився перспективними планами на майбутнє. Головний лікар вручив подяку Олександру Харченку за благодійну допомогу для облаштування другого поверху дитячої поліклініки Ніжинської центральної міської лікарні ім. М Галицького. Олександр Володимирович наголосив, що з радістю долучився до даного проекту і запевнив, що і надалі всіляко буде допомагати рідному місту.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

07.05.2018