Відбулась розширена оперативна нарада при міському голові

7 травня в малій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада при міському голові, яка розпочалась із привітання директора ДКП «Комунальний ринок» Володимира Павлюченка із шістдесятиріччям. Потому Анатолій Лінник підбив підсумки Дня міста, який відбувся 6 травня, та подякував колективу управління культури і туризму за організовані та проведені заходи. Далі перейшли до порядку денного.

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній місяць.

Відповідно до наданої інформації, за квітень до відділу поліції надійшло 1162 заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події (у 2017 році ця цифра складала 1092 правопорушень), з яких до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 113 кримінальних проваджень (у 2017 році – 148).

Виявлено 609 адміністративних правопорушення та накладено 276 штрафів на суму 65942 гривні. Добровільно сплачено штрафів: 126 постанов на суму 33276 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксовано 268 порушень (26 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 25 – керування без відповідних документів; 11 – керування транспортними засобами особами, які не мають на це права; 17 – знехтували умовами технічного контролю; 20 – керування водієм транспортним засобом, що має несправності; 88 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР).

Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (125 випадків) та паління тютюнових виробів (72 випадки) у громадських місцях. Зафіксовано 6 фактів вчинення насильства в сім'ї та 11 фактів невиконання своїх батьківських обов'язків щодо виховання дітей.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч надала роз`яснення щодо Постанови Кабінету Міністрів України №329 « Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року №1022». Детально з текстом Постанови можна ознайомитись за посиланням: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP180329.html.

Далі було обговорено плани на поточний тиждень. Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко повідомив, що 09 травня о 10.00 годині біля меморіального комплексу «Вічний вогонь» відбудеться мітинг-реквієм до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 12 травня також о десятій годині відбудеться мітинг, присвячений сторіччю Якова Батюка.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 07 по 13 травня можна ознайомитися за посиланням: http://nizhynrada.gov.ua/announcement/255/zahodi-z-07-po-13-travnya-2018-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

07.05.2018