Розпочалося 32 пленарне засідання міської ради

На початку засідання було зареєстровано 30 депутатів. Порядок денний включав 36 проектів рішень, депутатські звернення та запити, різне.

На початку, головуючий засідання міський голова Анатолій Лінник привітав усіх присутніх із Днем Збройних Сил України: «Я хочу привітати не лише військових, а й увесь народ. Захист державних кордонів – це наша загальнонародна справа. В ці дні ми відзначаємо і День волонтера. Згадаймо 2014 рік, яку роль відіграли волонтери в той час, коли забезпечували наших солдат і одягом, і їжею, і ліками. Всім вам я щиро бажаю миру, здоров’я, благополуччя, процвітання!». Пам'ять усіх загиблих військових вшанували хвилиною мовчання.

Перед формуванням порядку денного, з нагоди Дня місцевого самоврядування депутату Деркачу Андрію Петровичу, Башинському Володимиру Миколайовичу, а Миколі Григоровичу Косенко і з нагоди ювілею – було урочисто вручено Грамоти.

Також був представлений керівник Ніжинської міської прокуратури – Павло Вікторович Герасименко, який прийняв посаду 09 жовтня цього року. Павло Вікторович прозвітував перед депутатами про діяльність прокуратури за поточний рік, навів порівняльні відсотки із минулим періодом.

Першим питанням порядку денного сесії стали зміни до регламенту: попередню редакцію регламенту, де написано: «можливе прийняття рішення Ради спочатку по пунктах, розділах, а потім – в цілому» замінили на: «Можливе прийняття рішення Ради пунктами, розділами». Потому було одне земельне («Про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність») та блок бюджетних питань щодо змін до міських цільових програм та бюджету міста. Зміни до бюджету були детально вивчені на всіх депутатських комісіях, оптимально збалансовані фінансовим управлінням, - тому ніяких додаткових запитань не викликали та прийнялися одноголосно без зауважень.

Важливим прийнятим рішенням загальноміського значення стало рішення про встановлення дати святкування Дня міста. За радянською традицією в місті Ніжині, як і в переважній більшості інших міст і містечок України, День міста був пов'язаний з датою його звільнення Червоною армією від нацистських окупантів, а саме 15 вересня. Статтею 165 чинного Статуту територіальної громади міста Ніжина визначено, що День визволення міста від фашистських загарбників не збігається з датою відзначення Дня міста. Дата відзначення Дня міста визначається рішенням міської ради після широкого публічного обговорення відповідного проекту рішення жителями територіальної громади.

Таким чином, виходячи з існуючої історико-культурної традиції, що сформувалася у Ніжині протягом віків, з метою виховання поваги до історії та духовності, любові до рідного краю, розвитку почуття патріотизму, надбання та примноження демократичних цінностей, місцевих традицій Ніжинська міська рада встановила дату святкування Дня міста Ніжина 06 травня – в День вшанування пам'яті Святого Великомученика Юрія-Переможця (Змієборця) – покровителя міста.

Далі розглядався блок земельних та майнових питань.

Робота сесії буде продовжена 08 грудня о 12.00.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

06.12.2017