Розширена оперативна нарада

Відбулася розширена оперативна нарада керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради на чолі з першим заступником міського голови Григорієм Олійником. Розпочалася нарада з оголошення подяки від імені міського голови, за високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у справу розвитку освітньої галузі міста Ніжина та з нагоди ювілею 50-ти річчя від дня народження, начальнику управління освіти Станіславу Крапив'янському.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста протягом місяця та минулого тижня зокрема, повідомив старший інспектор сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Максим Терещенко. За вересень місяць до відділу поліції надійшло 1030 заяв та повідомлень, з них до єдиного реєстру було внесено 109 кримінальних впроваджень. Заслухали інформацію про зберігання наркотичних засобів, злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту, повідомлення про спричинення тілесних ушкоджень, про крадіжки, повідомлення про незаконне зберігання вогнепальної зброї та про дорожньо-транспортні пригоди з травмованими особами. Вдалося встановити особу, тіло якої було знайдено в річці Остер. Ним виявився мешканець села Талалаївка. Було вилучено близько 6 кг наркотичних засобів, які зберігались громадянами за для збуту та власного використання. Було зазначено збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Знову пролунало питання щодо руху багатотоннажного транспорту по місту та руху небезпечних вантажів.

Потому, заслухали заступника начальника Ніжинського МРВ управління держслужби НС Анатолія Іваницького. Він розповів про заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, що були вжиті на території міста Ніжина впродовж вересня 2017 року. З настанням холодної пори ніжинці вдаються до різноманітних способів обігріву приміщень. Один з найпопулярніших це використання стаціонарних та пересувних електричних обігрівачів. Внаслідок цього – збільшення кількості пожарів.

Про підготовку до засідань сесії Ніжинської міської ради, доповів секретар міської ради Валерій Салогуб. Він зазначив, що на розгляд сесії виноситься 32 питання, тому необхідно мати вже підготовані та сформовані комплекти документів.

Надалі, перший заступник міського голови Григорій Олійник розповів про готовність міста до опалювального сезону. «У зв`язку із затвердженням нових тарифів на теплопостачання (майже на 12 % для населення, та 40% для підприємств) необхідно зробити розумний перерозподіл коштів» - зазначив Григорій Миколайович.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

02.10.2017