Семінар-тренінг на тему «Забезпечення ефективної експлуатації будівель та обладнання бюджетних установ»

02 жовтня 2017 року в сесійному залі будівлі виконкому відбувся семінар-тренінг на тему «Забезпечення ефективної експлуатації будівель та обладнання бюджетних установ». Захід пройшов в рамках Програми LINK Регіонального Екологічного центру для Центральної та Східної Європи, Проект «Демонстраційний проект із впровадження енергозберігаючих заходів в ДНЗ м. Ніжина», що фінансується Міністерством клімату та довкілля Норвегії.

На семінарі були присутні перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко, сертифікований тренер з енергоефективності Світлана Рожок, технічний експерт Андрій Удовик, керівники та відповідальні особи за енергоефективність в навчальних закладах міста, представники відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури.

На початку семінару виступив перший заступник міського голови Григорій Олійник. Він наголосив на важливості покращення енергоефективності в усіх бюджетних установах міста. Лише ефективна експлуатація призведе до комфорту та економічного ефекту в закладах.

Далі з презентацією «Основи фасіліті-менеджменту. Організація управління експлуатацією в будівлі» виступила Світлана Рожок.

Про особливості оперативної експлуатації будівель в Україні розповів технічний експерт Андрій Удовик. Він зосередив увагу на організації процесу управління експлуатацією будівлі: проведенню ремонтних робіт на об’єкті, документуванню процесів управління тощо. Надав практичні поради.

У другій частині семінару учасники зосередили свою увагу на важливій частині управління експлуатацією будівлі – енергоменеджменті. Начальник сектору з енергоефективності, енергозбереження та інноваційної діяльності Тетяна Кравчук акцентувала на необхідності якісного енергомоніторингу в усіх будівлях бюджетної сфери. А Світлана Рожок розповіла про інвестиційні, не інвестиційні та маловитратні заходи з енергозбереження та вплив поведінки споживачів на енергоспоживання в будівлі.

У кінці семінару учасники обмінялися враженнями та підвели підсумки.

" style="text-align:right;color:#000000">Сектор з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності

02.10.2017