Розширена оперативна нарада

4 вересня у великій залі виконавчого комітету відбулась розширена оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника, який ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради:

1. Про стан правопорядку та протидії злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста упродовж серпня 2018 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко І.І.).

2. Про заходи щодо запобігання та профілактики надзвичайним ситуаціям, які повьязані з травмуванням та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки на теритлорії громади міста упродовж серпня 2018 року (начальник Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Кравцов Д.С.).

3. Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста упродовж серпня 2018 року (головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня ім. М. Галицького Костирко О.М.).

4. Про початок нового навчального року 2018-2019 р.р. та готовність до забезпечення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах міста (начальник управління освіти Крапив’янський С.М.).

5. Про заходи з підготовки і відзначення Дня визволення міста Ніжина від фашистських загарбників та міського фестивалю «Його величність ніжинський огірок» (начальник управління культури Ніжинської міської ради Бассак Т.Ф.).

6. Про особливості порядку надання та призначення житлових субсидій громадянам (заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Ліннік А.М.).

7. Про стан підготовки підприємств, установ та закладів бюджетної сфери міста до опалювального сезону 2018-2019 р.р. та заходи щодо його покращення.

8.Різне.

9. Підведення підсумків.

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за серпень 2018 року. Відповідно до наданої інформації, за серпень до відділу поліції надійшло 1124 заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події (у 2017 році ця цифра складала 1178 правопорушень), з яких до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 150 кримінальних проваджень (у 2017 році – 132).

Виявлено 579 адміністративних правопорушень та накладено 264 штрафів на суму 64328 гривень. Добровільно сплачено штрафів: 72 постанови на суму 18360 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксовано порушення щодо керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; керування без відповідних документів; перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР. Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв та паління тютюнових виробів у громадських місцях.

У своєму виступі Станіслав Миколайович зазначив, що робота Управління освіти була спрямована на контроль за підготовкою навчальних закладів до початку 2018-2019 н.р. і роботи в осінньо-зимовий період. У загальноосвітніх закладах міста приступили до навчання 6 910 учнів, з них 789 першокласників. Найбільша кількість дітей навчається у перших класах Ніжинської гімназії № 3 (відкрито три класи); у ЗОШ №10 – чотири класи, у яких навчаються 110 першокласників та у ЗОШ №15, також 4 класи, у яких навчаються 122 першокласники. Кожен перший клас оснащений новими меблями, оргтехнікою, навчальними матеріалами «Нової української школи».

Начальник управління культури Тетяна Бассак доповіла про заходи з підготовки і відзначення Дня визволення міста Ніжина від фашистських загарбників, а саме: за ініціативи Ветеранської організації відбудеться зустріч керівництва міста з ветеранами 12.09.2018 р. у великій залі виконавчого комітету та святкова хода до пам’ятного знаку загиблих землякам в Другій Світовій війні - 14.09.2018 р. Тетяна Федорівна зазначила, що сьомий міський фестиваль «Його величність ніжинський огірок» розпочнеться о 12:00 год. 15 вересня в парку імені Тараса Шевченка.

Наприкінці наради головний спеціаліст-системний адміністратор відділу господарського забезпечення Геннадій Личманенко звернув увагу всіх керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, структурних підрозділів виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради на заборону використання програмного забезпечення російського походження. Григорій Олійник наголосив, що керівники несуть персональну відповідальність, включаючи звільнення з посади.

Відділ інформаційно-анлітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

04.09.2018