Робочий візит до керівника ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат»

03 вересня 2018 року проведений робочий візит першого заступника міського голови Г.М. Олійника, радника міського голови С.О. Осадчого, начальника відділу економіки Гавриш Т.М. до керівника ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат» Пасульки С.М

На території ПрАТ "Ніжинський жиркомбінат" в серпні поточного року введено в експлуатацію цех екстракції рослинного масла.

Цех екстракції – це сучасний комплекс обладнання, яке буде працювати в синхронному режимі для отримання олії та шроту з макухи олієвмісного насіння, що пройшли відповідну підготовку.

Запланована продуктивність лінії екстракції - 1000 тн/добу по насінню соняшнику, по насінню ріпаку – 600 тн/добу.

До завершення робіт з остаточної реконструкції підприємства очікується переробка 500 тн/добу насіння соняшнику.

На підприємстві встановлено екстракційну лінію вітчизняного виробника ТОВ «ТАН» м. Чернігів. До речі, в Україні на підприємствах олійно-жирової галузі встановлено лише три подібних лінії.

При будівництві цеху екстракції виконані наступні роботи:

- встановлено блок градирень для оборотного водопостачання

технологічного процесу;

- побудована насосна станція оборотного водопостачання.

- проведено заміну парового котла ДЄ на більш потужний ДКВР 10-23.

Розміщення допоміжних інженерних споруд виконано на вільній від забудови території підприємства.

В результаті введення в експлуатацію цеху екстракції, за рахунок вторинної переробки продуктів першого віджиму насіння (макуха), очікується збільшення виробництва олії на 10%. Створено 16 додаткових робочих місць.

Забезпечення інженерними системами водопостачання, електропостачання здійснюється за рахунок існуючих потужностей підприємства в межах виділених лімітів.

Сучасна технологія переробки насіння екстракційним методом забезпечує абсорбцію розчинника мінеральним маслом, до того як повітря буде випущене в атмосферу. Таким чином досягається уникнення шкоди навколишньому середовищу та мінімізуються втрати розчинника в цеху екстракції.

Відділ економіки виконавчого комітету

04.09.2018