Розширена оперативна нарада при міському голові

6 серпня у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада при міському голові. Анатолій Валерійович ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові:

1. Про стан охорони публічного порядку та запобігання злочинності на території м. Ніжина впродовж липня 2018 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко І.І.).

2. Про заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, що були вжиті на території міста Ніжина впродовж липня 2018 року, інформаційно-роз'яснювальну роботу та проведення перевірок з питань цивільного захисту та пожежної безпеки на території м. Ніжина (начальник Ніжинського управління держслужби НС Іваницький Анатолій Петрович).

3. Про реорганізацію Центру поштового зв’язку №2 філії Чернігівської дирекції Публічного акціонерного товариства «Укрпошта» (начальник Центру поштового зв’язку №2 філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Жук Володимир Миколайович)

4. Про хід реформування галузі надання первинної медико-санітарної допомоги в м. Ніжині та наявність вільних місць для підписання декларацій з лікарем (заступник головного лікаря центру надання первинної медико-санітарної допомоги Козинець Тетяна Олексіївна).

5.Про хід підготовки до початку нового навчального року у закладах підпорядкованих управлінню освіти Ніжинської міської ради (начальник управління освіти Крапив’янський Станіслав Миколайович).

6.Різне.

7. Підведення підсумків.

На початку наради Анатолій Валерійович оголосив подяки працівникам шістнадцятої державної пожежно-рятувальної частини четвертого державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській областіза високий професіоналізм, сміливі та рішучі дії, виявлені під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що мала місце 06 липня 2018 року.

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за липень 2018 року. Відповідно до наданої інформації, за липень до відділу поліції надійшло 1233 заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події (у 2017 році ця цифра складала 1135 правопорушень), з яких до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 168 кримінальні провадження (у 2017 році – 167).

Виявлено 569 адміністративних правопорушення та накладено 305 штрафів на суму 9197 гривень. Добровільно сплачено штрафів: 34 постанови на суму 75004 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксовано порушення щодо керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; керування без відповідних документів; перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР. Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв та паління тютюнових виробів у громадських місцях.

Володимир Миколайович доповів про реорганізацію Центру поштового зв’язку №2 філії Чернігівської дирекції Публічного акціонерного товариства «Укрпошта» та зазначив, що на сьогодні всі поштові відділення працюють без змін, відсутній тільки день доставки – середа.

Тетяна Олексіївна детально ознайомила присутніх з проведенням реформування галузі надання первинної медико-санітарної допомоги в м. Ніжині та зауважила що вже 36 322 ніжинців підписали декларації з лікарями, 14 лікарів набрали оптимальну кількість декларацій, але електронна система пропускає більшу кількість заявок. Медики прогнозують заключення ще 20 тисяч декларацій. Станом на 3 серпня 2018 року про наявність вільних місць для підписання декларацій з лікарем можливо детальніше ознайомитися за посиланням:http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1246/novini-meditsini.html

У своєму виступі Станіслав Миколайович зазначив, що робота Управління освіти у липні місяці була спрямована на контроль за організацією оздоровлення дітей у закладах дошкільної освіти, а також підготовки закладів освіти до початку навчального року й роботи в осінньо-зимовий період. Подано 810 заявок до вступу до першого класу (за останні 11 років це найвища кількість першокласників)

По закінченню наради секретар міської ради Валерій Салогуб зробив оголошення, що на чергову 41 сесію Ніжинської міської ради, яка відбудеться 8 серпня 2018 р о 10:00 год. подано 33 проекти рішень.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

06.08.2018