Розвиваємо демократію на місцях

5-7 липня 2016 року відбувся регіональний семінар для молодих місцевих лідерів з розвитку місцевої та регіональної демократії, в якому взяла участь і молодіжна делегація з міста Ніжин у кількості 5 чоловік (представники органів влади та громадських організацій).

Семінар проводився на Чернігівщині Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017р.р.

Мета семінару - поширення культури демократії шляхом підвищення обізнаності молодих громадських лідерів стосовно принципів місцевої і регіональної демократії та розвитку їх навичок активної і компетентної участі у місцевих виборах.

Завдяки обміну досвідом за участю членів Конгресу та експертів було створено середовище, де учасники могли вільно дискутувати про свій особистий досвід та поділитися сприйняттям ролі органів місцевого самоврядування та громадян.

Учасники проекту отримали цікавий досвід роботи та спілкування, підвищили обізнаність про європейські принципи місцевої демократії, зокрема щодо ключових положень Європейської хартії місцевого самоврядування та принципів застосування в Україні.

Корисною була інформація, пов’язана з об’єднанням зусиль для покращення відповідальності за територіальні громади, потреби громадян, розуміння учасників щодо питань етики на місцевому рівні (що є етичним, а що ні), а також практичні рекомендації щодо протидій корупції та неетичній поведінці.

З’явилася можливість продовжити співпрацю в даному напряму з Радою Європи та Конгресом місцевих рад.

Дякуємо міському голові м. Ніжина Анатолію Ліннику за надану інформацію про даний семінар та можливість ніжинським молодим лідерам стати часткою європейського руху за місцеву демократію та перспективу майбутнього партнерства.

За інформацією Забродської Вірини,

головного спеціаліста відділу у справах

сім’ї та молоді та учасника даного семінару

08.07.2016