Свято Івана Купала у Ніжині

06 липня 2016 року Ніжин святкував Івана Купала. Проведення свята відбулось у Графському парку міста. На розлогій ділянці розташувалась сцена та зона для театральних дійств. Уздовж алеї розгорнули свої намети майстри Ніжинщини. Далі, ближче до стадіону «Спартак» розкинулось «шашличне» містечко.

Загалом, вдале зонування території свята стало запорукою цікавого його проведення. Незважаючи на дощову погоду, ніжинці прийшли насолодитися яскравими обрядовими дійствами, веселими піснями та запальними танцями.

Свято розпочалося із привітального слова міського голови Анатолія Лінника. Далі стартувала концертна програма, яка тісно перепліталася з обрядовими дійствами. На великому човні привітати жителів міста завітав Водяник та лісові мавки.

Поза увагою не залишилося і спускання вінків на воду. Таким чином у давні часи дівчата ворожили на свою долю.

Яскравим моментом гуляння було спалення опудала та скидання вогняних коліс до озера. Далі вогник свята перекинувся на велике багаття, яке згідно повір`я, має міфічну силу.

Слід зазначити, що увесь час святкування Івана Купала перебувало під пильним наглядом рятувальників, лікарів, поліції та міської влади.

Цікавою родзинкою розважальної програми було завдання: знайти квітку папороті. Пара молодят, яка віднайшла сховану квітку, отримала вишитий рушник Ніжинськими майстрами від міського голови Анатолія Лінника.

Наступним пунктом програми була ретро-дискотека. Під літнім дощем та запальні пісні талановитих виконавців ніжинці продовжували святкувати.

Міська влада вже вдруге проводить народні гуляння на свято Івана Купала, і слід зазначити, що організація свята продумана до дрібнички. Навіть краплі дощу не змогли змити з обличчя жителів міста гарний та веселий настрій.

Фото Ігоря Волосянкіна

Відділ інформаційно-аналітичного

забезпечення та комунікацій

з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

08.07.2016