Садочок №25 на шляху до енергоефективності!

5 жовтня 2017 року відбулась робоча зустріч із партнерами з Регіонального Екологічного Центру для Східної та Центральної Європи (РЕЦ): Зоріцою Корач, Кайді Тінгас, Олександрою Халаїм та Альоною Пренковською (експерти РЕЦ), Тамарою Мальковою (експерт МБО «Зелене Досьє»). Темою робочої зустрічі було обговорення реалізації Проекту «Демонстраційний проект із впровадження енергозберігаючих заходів в ДНЗ №25 «Зірочка» м. Ніжина».

Цей проект впроваджується завдяки гранту, наданому через Програму LINK Регіонального Екологічного центру для Центральної та Східної Європи. Проект фінансується Міністерством клімату та довкілля Норвегії. Сума гранту – 30 тис. євро. За умовами Грантової Угоди, передбачене спів фінансування 50% на 50%, де решта 50% (30 тис. євро або 900 тис. грн.) внесок Ніжинської міської ради. Загальна сума проекту – 1 800 000 грн.

У рамках Проекту передбачається модернізація системи опалення, влаштування ІТП, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі, встановлення рекуператорів повітря, модернізація системи освітлення. Вже розпочато модернізацію системи опалення, а невдовзі і решта заходів будуть впровадження у садочку.

Робочу зустріч провів перший заступник міського голови Григорій Олійник. Також були присутні начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона та головний спеціаліст відділу Віра Топіха.

Григорій Миколайович розповів про етапи реалізації Проекту та подальші кроки в сфері енергоефективності в м. Ніжині. Також він наголосив на необхідності якісного енергомоніторингу та важливості енергоаудитів для досягнення високої енергоефективності в будівлях.

У другій частині зустрічі представники РЕЦу відвідали садочок №25, де і розпочато реалізацію Проекту. Завідувач садка Ірина Дєдкова провела маленьку екскурсію по закладу, ознайомила з напрямками роботи та показала, які вже заходи виконанні в рамках Проекту.

Представники РЕЦу високо оцінили пророблену роботу та наголосили на бажанні і подальшої співпраці з м. Ніжином, як таким, що готове до покращеннямісцевого планування та управління щодо екологічних та енергетичних питань, а також розв’язання енергетичних проблем у громаді.

Сектор з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності

06.10.2017