Шлях до себе. МИ сім’я - ми разом

5 жовтня у приміщенні «Ритму» пройшла чергова програма річного проекту «Шлях до себе», який включає діалоги на різні теми з різними людьми, розмови про життя, розуміння, сумніви, радощі, подолання, пошуки…. Цього разу ми спілкувалися з сім’ями, в яких і жінка і чоловік наділені особливою силою. Ця сила незрима, тонка та лагідна, але водночас велика і прекрасна. Ця сила оберігає родину, дає тепло, затишок, турботу та підтримку. Нашими гостями стали багатодітні сім’ї Ніжина. Назва зустрічі «МИ - сім’я! Ми - разом» повернула до теми сімейних цінностей та стосунків між батьками та дітьми.

Вітаючи матерів-героїнь та учасників програми, секретар міської ради Валерій Салогуб від імені міського голови Анатолія Лінника, депутатів міської ради висловив слова подяки сім’ям, які у такій нелегкий час будують щастя не лише своє, а допомагають іншим дітям бути щасливими, вклонився за справжній Дар материнства, материнську відвагу, добро, ніжність і тепло, що панує в цих сім’ях .

Живе спілкування становиться розкішшю, і хоча, кажуть, що всі слова уже були чиїмись, а ось доля у кожного своя. Історія кожної сім’ї – окрема сторінка, наповнена копіткою буденною працею. Глядачі-учасники програми підтримували оплесками жінок, які своїми розповідями дійсно підтверджували істину, що людство існує тільки тому, що існує материнська любов.І,головне, що молодь, якої в залі було переважна більшість, стає також активним глядачем. Усе , як у строках Едуарда Осадова: «Кто хочет слышать, все же должен слушать. А на бегу увидишь лишь тела, остановитесь, чтобы видеть душу….».

Емоційно наповнювали захід і вітання вихованців музичної школи, виступи викладачів та учнів хореографічної школи.

Програма «Шлях до себе», організована відділом у справах сім’ї та молоді , для тих, хто хоче рухатися вперед, мудро жити, і для тих, хто прагне досягти гармонії, творити красу навіть у найбуденніших справах - щодня, щомиті.

Додаткова інформація

Багатодітна сім’я, це родина в якій виховується 3 дітей і більше. У нас в місті 303 таких сім’ї і 19 сімей, в яких виховується 5 і більше дітей. 48 матерям м. Ніжина за гідне виховання дітей присвоєно Указом Президента України почесне звання «Мати-героїня».

Відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради

06.10.2017