Семінар в ліцеї пройшов на високому науково-методичному рівні

03 листопада 2016 року Ніжинський ліцей Ніжинської міської ради при НДУ ім. М.Гоголя гостинно зустрів запрошених гостей на науково-практичному семінарі «Професійна діяльність педагога в умовах профільної освіти щодо формування соціальної компетентності випускника ліцею», який проводився в рамках звіту про завершення дослідно-експериментальної роботи за темою«Система профільного навчання як засіб формування соціально компетентної особистості випускника ліцею».

З вітальним словом виступили Алєксєєнко Ігор Володимирович, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, та Крапивʼянський Станіслав Миколайович, начальник управління освіти Ніжинської міської ради.

Серед почесних гостей були:

Конопацький Микола Анатолійович, начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, який зазначив, що «ніжинський ліцей є школою майбутнього, пріоритету та культури знань»;

Заліський Анатолій Андрійович, ректор ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського, який акцентував увагу саме на участі педагогічного колективу закладу в дослідно-експериментальній роботі, що є одним із головних факторів професійного росту педагогічних працівників ліцею;

Самойленко Олександр Григорович, ректор НДУ імені Миколи Гоголя, який зауважив, що співпраця ліцею та НДУ імені Миколи Гоголя відіграє важливу роль у процесі формування компетентного педагога;

Кондратюк Ірина Дмитрівна, методист вищої категорії відділу дослідження підготовки вчителів Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», яка вручила педагогічному колективові Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М.Гоголя Подяку від Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» за вагомий внесок у модернізацію навчально-виховного процесу, упровадження інноваційних педагогічних технологій навчання, а також висвітила практичне значення дослідно-експериментальної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах;

Пузіков Дмитро Олегович, завідувач відділу інновацій та стратегій розвитку освіти Інституту педагогіки НАПН України, який продемонстрував модель конструювання компетентнісного змісту в умовах внутрішньо ліцейської методичної роботи.

Директор ліцею Алєксєєнко Світлана Геннадіівна виступила з доповіддю «Дослідно-експериментальна робота як шлях підвищення ефективності діяльності ліцею», а заступник директора з навчально-виховної роботи Коткова Людмила Іванівна продемонструвала справжню палітру друкованих праць учителів ліцею.

Про методичну роботу в закладі розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Крапивʼянська Людмила Вікторівна. Гості познайомилися з вчителями-переможцями конкурсів «Учитель року» та «Класний керівник року» Кресан Надією Петрівною та Солдатенко Світланою Володимирівною Енциклопедію інноваційних педагогічних технологій продемонстрували вчителі Афанасова Світлана Іванівна, Симан Світлана Миколаївна та Пархоменко Ірина Іванівна.

Завершився семінар знайомством із обдарованими учнями ліцею Устіновою Валерією, Самойленко Анастасією та Супруненко Владиславою, а заступник директора з навчально-виховної роботи Кремез Тетяна Станіславівна зазначила, що саме компетентнісний підхід у виховному процесі і є ключем до успіху вчителів і учнів.

Після закінчення семінару звучали слова теплі подяки на адресу ліцею від усіх гостей та директорів шкіл міста Ніжина.

Ніжинський ліцей Ніжинської міської ради при НДУ ім. М.Гоголя

04.11.2016