Шановна ніжинська громадо!

9 грудня вся міжнародна спільнота відзначає Міжнародний день боротьби з корупцією. Цього дня прийнято акцентувати  увагу громадськості всіх країн світу на необхідності боротьби з будь-якими її проявами.

Корупція є складним соціальним, політичним та економічним явищем. Вона зачіпає життєдіяльність кожної країни, сповільнює та руйнує економічний розвиток і демократичні принципи.  

Наслідками поширення корупції в Україні на національному та регіональному рівнях є підрив соціальної довіри, руйнація соціальної моралі та почуття справедливості в населення, посилення соціальної напруженості, зневіра в ефективності державної політики тощо.

Згідно з вимогами чинного законодавства України функції боротьби з корупцією покладено на такі правоохоронні органи, як прокуратура, Національне антикорупційне бюро, Служба безпеки, Національна поліція, а також утворені в органах виконавчої влади спеціально уповноважені підрозділи (особи) з питань запобігання та виявлення корупції.

У цей складний для країни час саме від принциповості та незаангажованості представників зазначених державних органів залежить майбутнє нашої країни, її цілісність та європейська інтеграція як цивілізаційний вибір України та одна з ключових вимог Революції гідності.

І саме тому першочергово звертаються до правоохоронців та спеціально уповноважених осіб з питань запобігання і виявлення корупції з побажанням залишатись вірними основними принципам своє діяльності. Вважаю, що всі разом ми забезпечимо верховенство закону, дотримання прав і свобод людини та громадянина.

  Міський голова

  Олександр Кодола

 

 

09.12.2020