Протидіємо торгівлі людьми!

8 грудня 2020 року у малому залі виконавчого комітету відбулась робоча зустріч щодо впровадження механізмів взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Ніжинській громаді. На заході були  присутні заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грозенко І.В., представники Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, спеціалісти Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації, представники відділу у справах сім’ї та молоді, служби у справах дітей, НМЦСССДМ, управління освіти.

На зустрічі учасники детально обговорили питання протидії торгівлі людьми у Ніжинській міській територіальній громаді, перспективи співпраці, обмінялися практичними напрацюваннями та досвідом подолання викликів, які виникають в умовах децентралізації та карантинних обмежень.

Грозенко Ірина Вікторівна зазначила, що у Ніжинській територіальній громаді розроблена Комплексна міська програма підтримки сім’ї, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми. З 2019 року також діє Координаційна рада з гендерних питань, проблем сім’ї, запобігання та протидії  домашньому насильству, насильству за ознакою статі, торгівлі людьми при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради, яка також розглядає питання протидії торгівлі людьми.

На завершення роботи учасники зустрічі домовилися щодо спільного вирішення проблемних питань в частині протидії торгівлі людьми. Усі присутні отримали інформаційні буклети з корисною інформацією та контактами організацій, куди можна звертатися постраждалим від сучасного рабства.

 

Національна гаряча лінія з протидії

торгівлі людьми та консультування мігрантів

0 800 505 501

  Відділ у справах сім’ї та молоді  

 

08.12.2020