Шановні ніжинці та гості міста!

Шановні мешканці та гості міста!

Щороку, на початку травня, вшановуючи пам'ять Святого Великомученика Юрія-Переможця (Змієборця) – покровителя міста, ми відзначаємо день Ніжина. Історія міста тісно пов’язана із Святим Юрієм. Різноманітні зображення Святого віддавна прикрашали стародавню символіку міста, вінчали головні брами Ніжинської фортеці, церкви і храми, будинок міського магістрату. Задовго до здобуття Магдебурзького права образ Святого Юрія – покровителя міста був зображений на міській печатці, на всьому міському майні, на місцевих цехових прапорах та знаках.

Це величне свято є даниною пам’яті наших предків, які упродовж століть будували рідне місто і заповіли нам берегти та примножувати його славу. Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив історію нашого міста, віддав своє життя обороняючи його, збагачував культурні та історичні традиції.

Висловлюємо шану та подяку ніжинцям, тим, хто щоденною працею, знаннями і талантами робить внесок у розвиток усіх сфер життєдіяльності міста. Завдяки вам, Ніжинська громада - єдина і велика родина, яка своїми зусиллями створює зручні й комфортні умови для свого життя в рідному Ніжині.

Бажаємо, щоб наше місто з кожним роком розквітало і ставало кращим, щоб заможніше жилося ніжинцям, щоб ми ставали толерантнішими, добрішими і милосерднішими один до одного, щоб ніколи не роз’єднували нас різні конфесії та політичні партії, щоб спільне свято – День Ніжина, завжди єднало нас.

Нехай щастя, любов і достаток живуть на кожній вулиці, у кожному будинку, в кожній родині, об’єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу громаду. Оптимізму, здоров’я, натхнення та успіхів вам у благородній праці задля зміцнення власного добробуту та розбудови нашого славетного міста!

З повагою,

міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

03.05.2019