Щодо реалізації проектів на умовах державно-приватного партнерства

Відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури виконавчого комітету Ніжинської міської ради інформує, що 14 червня 2016 року у м. Києві відбулась конференція «Можливості комплексного розвитку суспільства при підтримці держав ЄС», яка проходила за участі ICC Ukraine та Голови C.R.E.A.M. EUROPE PPP Alliance Зорана Еліча (Бельгія), Експерта C.R.E.A.M. EUROPE Франца Хубера (Німеччина), Координатора проектів C.R.E.A.M. EUROPE відповідального за український регіон Валерія Димитрова (Болгарія).

C.R.E.A.M. EUROPE PPP Alliance – це Європейська асоціація державно-приватного партнерства, створена в 2001 році. C.R.E.A.M є провідним експертом з впровадження державно-приватного партнерства (ДПП), ініціації та реалізації проектів ДПП в усіх сферах діяльності в якості стійкої стратегії регіонального розвитку. До складу альянсу входять 14 національних громадських об’єднань приватного партнерства та більше 200 одиниць ДПП по всьому світу з головними офісами в Мюнхені та Брюсселі.

Під час конференції була презентована бізнес-модель комплексного розвитку державно-приватного партнерства, розглядались актуальні питання реалізації проектів із застосуванням механізму ДПП, основних змін в законодавстві України, що стосуються ДПП, інституційної готовності України до практичної реалізації проектів ДПП тощо.

В сучасних умовах державно-приватне партнерство є актуальним та перспективним інструментом економічного і соціального розвитку на регіональному та місцевому рівні, засобом залучення коштів у проекти, де державні та місцеві органи влади намагаються зберегти контроль і налагодити співпрацю з інвесторами. Під час такого співробітництва між державою і суб’єктами господарювання досягаються кращі техніко-економічні показники та результати господарювання, ефективніше використовуються державні ресурси і комунальне майно.

Враховуючи, що C.R.E.A.M – це впливова європейська організація, що сприяє розвитку державно-приватного партнерства та має ділові взаємовідносини з міжнародними фінансовими установами, організаціями, потенційними інвесторами, постачальниками устаткування та технологій, просимо розглянути можливість участі в програмах за сприяння C.R.E.A.M. EUROPE PPP Alliance.

Ознайомитись детальніше з роботою C.R.E.A.M можна, перейшовши за посиланням http://www.cream-europe.eu/en/index.php, презентація «Бізнес-модель розвитку державно-приватного партнерства» та заявка на проект ДПП інфраструктури додається.

Заявка на участь у проекті

Презентація проекту

Сектор з питань інвестиційної

та зовнішньоекономічної діяльності

14.07.2016