Засідання комісія майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища

13 липня 2016 року у малій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання постійної комісія міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища. На засіданні комісії був присутній секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, депутати Ніжинської міської ради та інші учасники засідання.

У ході засідання обговорювалося питання щодо організації одностороннього руху по вул.Чернігівська. Також піднімалося питання про доцільність розміщення «лежачого поліцейського» по вул. Батюка біля ЗОШ №7.

Начальник Держпроцспоживслужби Віктор Рафальський доповів про результати аналізів, взятих із річки Остер. Він засвідчив, що вода для лабораторних досліджень була взята з різних місць: в районі с. Липів Ріг, Ветхого, р. В`юниці та районі місцевого пляжу. За результатами досліджень вода в Острі відповідає нормам. Він також спростував факт викиду забруднюючих речовин біля очисних споруд. За результатами планової перевірки та неодноразового візиту журналістів, вода у відстійниках чиста, не має нехарактерного запаху, та у ній є риба.

Далі начальник комунального підприємства «Керуюча компанія «Південна» Юрій Хоменко додав, що перед тим, як попасти до річки остре стічні води проходять довгий та поетапний шлях очистки:

1. гребельний етап, де вода очищується від шлаку,сміття та бруду.

2. бактеріальний (вирощення бактерій, які синтезують та очищують воду)

3. хімічний

4. природній (очистка води у відстійниках/ біопрудах)

Таким чином за результатами лабораторії, вода у біопрудах чиста і стати причин6ою загибелі риби у Козельці не може.

Наступним питанням до розгляду комісії було повідомлення головного лікаря Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко щодо нестачі кваліфікованих кадрів для дитячої поліклініки. Він також запропонував основні шляхи вирішення, які детально обговорилися на форумі комісії.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

14.07.2016