Щотижнева оперативна нарада

9 жовтня відбулася щотижнева оперативна нарада керівників структурних підрозділів виконавчого комітету та міської ради, очільників установ та організацій міста на чолі з міським головою Анатолієм Лінником. Розпочалася нарада з вітання міського голови почесного громадянина міста Ніжина Харчука Михайла Опанасовича з нагоди 80 – річчя з дня народження, з побажанням здоров`я, довгих років життя, сімейного затишку та мирного неба над головою.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за минулий тиждень повідомив старший інспектор сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Максим Терещенко. За даний період до Ніжинського відділу поліції надійшло 267 заяв та повідомлень (268 – за даний період 2016 року), з них до єдиного реєстру було внесено 23 кримінальних впровадження (2016 р. – 29 кримінальних впроваджень). З них 1 факт грабежу, 3 факти зберігання наркотиків, 1 повідомлення про злочин проти життя та здоров`я, 2 факти про причинення тілесних ушкоджень громадянам, 12 крадіжок, 1 факт підробки документів, 3 дорожньо-транспортні пригоди з травмованими особами. Працівниками поліції за минулий тиждень було складено 121 протокол (у 2016 році – 75 протоколів). Накладено 56 штрафів на загальну суму 15997 гривень. 23 протоколи передано на розгляд інших уповноважених органів.

30.09. поблизу кладовища, біля вулиці Шепелівської було знайдено тіло невідомої жінки. Під час всановлення особи було виявлено, що раніше надходило повідомлення від жителів міста про те, що дана громадянка пішла з дому лишивши записку. Під час огляду трупа ознак насильницької смерті не виявлено.

06.10. відбувся факт грабежу ювелірного магазину «Златко». В магазин зайшов невідомий громадянин і почав пошкоджувати вітрини молотком. Відомо, що злочинець зник прихвативши з собою ювелірні вироби, ще до приїзду наряду поліції. Як зазначила власниця магазину, це вже третє пограбування, але злочинця так і не виявлено. Міський голова підкреслив: «Цей випадок дуже показовий. Люди серед білого дня відчувають себе незахищеними. Лише бездіяльність призводить до таких зухвалих злочинів. Підприємці платять подадки, створюють робочі місця, тому мають право вимагати від влади забезпечення правопорядку, безпеки ведення бізнесу», та запевнив, що дана подія на особливому контролі.

Було зазначено, що вже вийшли на фінішну пряму у підготовці до Покровського ярмарку. За рішенням міського голови створені робочі групи, які будуть працювати в цей час. Анатолій Лінник ще раз наголосив про необхідність дотримання дисципліни та чіткого реагування на різного виду порушення.

Наступним розглянули питання про стан виконавської дисципліни у структурних підрозділах виконавчих органів виконавчого комітету міської ради та про стан виконання доручень попередніх нарад.

На пленарному засіданні двадцять дев’ятої сесії Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання відбулося не лише прийнятий статуту міста, а й затвердження генерального плану забудови та плану зонування території (зонінгу) міста Ніжина. З цієї нагоди міський голова висловив подяку всім депутатам Ніжинської міської ради, виконавчому комітету та структурним підрозділам виконавчого комітету, представникам громадськості. З особливою подякою Анатолій Лінник звернувся до першого заступника міського голови Григорія Олійника та секретаря міської ради Валерія Салогуба, які фахово підійшли до цього питання.

Під кінець наради Валерій Салогуб підсумував: «29 сесію Ніжинської міської ради можна вважати закритою. Все відбулося відповідно до регламенту».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

09.10.2017