Щотижнева оперативна нарада

Відбулася щотижнева оперативна нарада при міському голові Анатолію Ліннику. На початку наради Анатолій Валерійович привітав усіх присутніх з Новим роком, побажав родинного затишку, здоров`я та миру.

Потому було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Іванівну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконання доручень міського голови, а також обговорено план на поточний тиждень.

Інна Іванівна повідомила, що протягом минулого місяця до відділу поліції надійшло 1138 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інші події (1056 за аналогічний період 2016 року). З ознаками злочинів лише 80 проти 124 кримінальних впровадження за 2016р. За статистичними даними відмічено зниження злочинності. Зазначено 14 тілесних ушкоджень (проти 22 за аналогічний період минулого року), зменшення фактів зберігання наркотичних засобів (3 проти 7), лише 1 шахрайство проти 9 випадків. Натомість спостерігаємо збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод з потерпілими особами 5 проти 4, задокументовано 7 випадків підробки документів. Помічена тенденція до зменшення крадіжок 32 проти 37, за аналогічний період минулого року. По лінії адміністративної роботи було складено 415 адміністративних матеріалів, а це вдвічі більше, ніж у 2016 році, коли було складено 209 протоколів. У 195 випадках винесено попередження, накладено штрафи на загальну суму 30838 грн., на даний час добровільно сплачено 16014 грн. Відомо, що 115 протоколів знаходяться на розгляді в інших органах. Протягом грудня працівниками ніжинської поліції складено 141 адміністративний матеріал. 18 осіб задокументовані за кермом у стані алкогольного сп`яніння, ще 17 осіб керували транспортними засобами, не маючи на це відповідних документів, або ж будучи позбавленими на це права. З вини водіїв допущено 20 дорожньо-транспортних пригод без потерпілих осіб.

Було повідомлено, що закінчилася операція «Перевізник» по перевірці маршрутних транспортних засобів, відповідно до цього складено 9 матеріалів за перевезення понад максимальну кількість пасажирів, ще 3 особи притягнуто до відповідальності за керування транспортними засобами, які підлягають додатковому технічному контролю, проте не пройшли його. Продовжуємо фіксувати випадки вчинення насильства у сім`ї - лише у грудні відмічений 21 випадок. 62 особи курили тютюнові вироби у заборонених місцях, 84 – розпивали пиво, алкогольні напої, за що понесуть відповідальність.

Під час свят відділ поліції переведено на посилений варіант несення служби. У вечірній час на території міста працюють посилені патрулі, у тому числі і піші патрулі. Новорічна ніч пройшла без надзвичайних подій.

Про заходи, які заплановані з 02 по 07 січня 2018 року, можна дізнатися за посиланням:

http://nizhynrada.gov.ua/announcement/233/zahodi-z-02-po-07-schnya-2018-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

02.01.2018