Щотижнева оперативна нарада при міському голові

10 вересня у малій залі виконавчого комітету відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання секретар міської ради Валерій Салогуб від імені депутатського корпусу та трудового колективу виконавчого комітету Ніжинської міської ради привітав Анатолія Валерійовича з ювілеєм та нагородив Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розбудову та розвиток територіальної громади м. Ніжина.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Музиченко Інну Іванівну про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговорені звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Відповідно до наданої інформації, за минулий тиждень до відділу поліції надійшло 259 заяв та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 26 кримінальних проваджень. Виявлено 118 адміністративних правопорушення та накладено 59 штрафів на суму 731 гривня. По лінії дорожнього нагляду зафіксовано 59 порушень (8 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 13 – керування без відповідних документів; 4 – керування транспортними засобами не маючи на це права; 12 – керування водієм транспортним засобом, що має несправності; 12 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольними напоями (27 випадків) та паління тютюнових виробів (14 випадків) у громадських місцях. Зафіксовано 2 факти вчинення насилля в сім'ї та 1 факт порушення державних стандартів у сфері благоустрою населених пунктів.

Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко доповів, що продовжується ремонт дорожнього покриття та розмітка на дорожніх шляхах міста, проводиться благоустрій територій, розпочалися ремонтні роботи у ЗОШ №14 та вже завершений ремонт відповідних приміщень у гімназії №16 та ЗОШ №9.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак повідомила, що знагоди відзначення 75-ої річниці з дня визволення міста Ніжина від фашистських загарбників заплановано зустріч з ветеранським активом міста на 12 вересня об 11:00 год у великій залі виконавчого комітету та урочисту ходу ог 9:30 годині 14 вересня (шикування колони від медичного коледжу) до Пам’ятного знаку загиблих землякам в Другій Світовій війні, де о 10:00 відбудеться мітинг та концертна програма.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Антоніна Ліннік доповіла стосовно "пакета малюка" (так званого "бебі-боксу") з 25 необхідними речами . На даний час дані пакунки не доставлені до управління, але в Ніжинському пологовому будинку приймаються заяви про отримання породілею такого пакунку. Якщо жінка не отримала вчасно «пакет малюка», то він буде доставлений пізніше додому, де проживатиме мама з дитиною. Жінка може письмово відмовитися від «пакету малюка», але грошової компенсації чинним законодавством не передбачено.

Головний спеціаліст-системний адміністратор відділу господарського забезпечення Геннадій Личманенко вкотре наголосив про заборону використання програмного забезпечення, розробленого в Російській Федерації, у виконавчих органах ради та їх структурних підрозділах. З даного питання міський голова Анатолій Лінник доручив протягом двох тижнів перевірити все програмне забезпечення підрозділів та комунальних підприємств міста та усунути виявлені недоліки.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко нагадав про інформаційне наповнення офіційного сайту Ніжинської міської ради, а саме щодо процедури та періодичності розміщення оперативної інформації, що стосується найважливіших подій у суспільно-політичному, соціально-економічному житті міста

За підсумками наради Анатолій Валерійович звернув увагу керівників на те, що їх робота повинна бути спрямована на кінцевий результат.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 10 серпня по 16 серпня можна ознайомитися за посиланням: http://nizhynrada.gov.ua/announcement/298/zahodi-z-10-po-16-veresnya-2018-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.09.2018